Eerste foto Kristen Stewart als Prinses Diana in ‘Spencer’

Kristen Stewart zal binnenkort te zien zijn als Prinses Diana in de nieuwe film Spencer over Diana Spencer. Voor die film werd nu de eerste foto gelost van Kristen als Prinses Diana en daarop is de gelijkenis treffend.

Wie naar The Crown op Netflix kijkt, kent Prinses Diana natuurlijk in de gedaante van Emma Corrin. Maar ook Twilight-actrice Kristen Stewart zal binnenkort te zien zijn als de populairste prinses van het Verenigd Koninkrijk. Zij zal de iconische rol spelen in de film Spencer, die geregisseerd wordt door Pablo Larraín.

Spencer

De film Spencer zal inzoomen op drie belangrijke dagen in het leven van Prinses Diana. Specifiek gaat om de kerstperiode: kerstavond, kerstdag en tweede kerstdag in de vroege jaren 90. Op die drie dagen beseft Diana dat haar huwelijk met Prins Charles in elkaar stort en beseft ze dat dit niet het leven is dat ze wilde.

De film zal dus niet ingaan op het overlijden van Prinses Diana en de vele complottheorieën die daarrond ontstaan. Het zal eerder een inkijk geven in de gedachtegang van de prinses en zal dieper ingaan op haar liefde voor haar twee zonen en het huwelijk tussen Diana en Charles. Regisseur Pablo Larraín omschrijft het als volgt: “We beslisten om een verhaal te vertellen over identiteit, over hoe een vrouw beslist dat ze geen koningin wil zijn. Ze is een vrouw die in de film beslist dat ze de vrouw wil zijn die ze was voor ze Charles leerde kennen.”

Het is niet de eerste keer dat regisseur Pablo Larraín zich aan een biopic waagt. Zo maakte hij in 2016 al de film Jackie, over de presidentsvrouw Jacqueline Kennedy Onassis, beter bekend als Jackie O. In die film kroop Nathalie Portman in de huid van de iconische First Lady.

Kristen Stewart

De hoofdrol in Spencer is weggelegd voor Kristen Stewart (Twilight, Snow White and the Huntsman). Daarnaast zullen ook Sally Hawkins (The Shape of Water), Sean Harris (Mission Impossible) en Timothy Spall (Harry Potter, Sweeney Todd) te zien zijn in de film. Welke rollen zij vertolken is nog niet geweten.

Ondertussen is de eerste foto van Kristen Stewart als Prinses Diana verschenen. Hoewel kwatongen eerst geen gelijkenis zagen in de prinses en de actrice is die nu heel duidelijk aanwezig.

Het is nog niet geweten wanneer Spencer in de zalen komt.

Meer
Lees meer...