Aantal eigenaars van cryptomunten verdubbeld op amper half jaar tijd

Het aantal eigenaars van cryptomunten is in de eerste helft van dit jaar verdubbeld tot 221 miljoen particulieren en bedrijven wereldwijd. Dat zegt onderzoek van het platform Crypto.com.

Volgens Crypto.com waren er begin dit jaar 106 miljoen gebruikers/eigenaars van cryptomunten. Dat spoort met eerder onderzoek door de universiteit van Cambridge, die het aantal cryptogebruikers na het derde kwartaal van 2020 op 101 miljoen inschatte, tegenover nog maar 35 miljoen gebruikers in 2018.

In de loop van 2021 winnen cryptomunten fors aan populariteit. Het aantal gebruikers is sinds het jaarbegin ondertussen verdubbeld tot 221 miljoen in juni, zegt Crypto.com. Volgens het platform speelden er in de eerste maanden van het eerste semester wel andere factoren mee dan in het tweede:

  • In januari en februari was het vooral Bitcoin die de wereldwijde crypto-adoptie aanvuurde. Ethereum (ether) wordt in het onderzoek bevestigd als het duidelijke nummer twee, weliswaar op ruime afstand van Bitcoin.
  • In de lente waren het vooral de altcoins, de alternatieve kleinere munten zoals Dogecoin, die opgang maakten. Daardoor is het marktaandeel van Bitcoin gezakt van 67 procent in januari tot nog 51 procent eind juni.

“Waarschijnlijke gebeurtenissen die de acceptatie van cryptovaluta hebben gestimuleerd, waren de massale institutionele acceptatie en de almaar makkelijkere handel in cryptomunten, samen met het celebrity-effect van Elon Musk“, schrijft Crypto.com.

(lb)

Lees ook:

Meer
Lees meer...