EK voetbal: Kwartfinalisten zijn bekend, zo ziet de volgende fase eruit

Met de overwinning van Oekraïne zijn nu alle kwartfinalisten van het EK bekend. We weten natuurlijk al een tijdje dat België daarbij is. Maar daarnaast zijn er nog zeven andere landen die kans maken op de overwinning. En daarbij zijn enkele van de favorieten afgevallen.

Het werden enkele verrassende achtste finales op het uitgestelde EK van 2020. Zo ging regerend wereldkampioen Frankrijk naar huis tegen Zwitserland en moest ook de regerend Europees Kampioen Portugal de competitie verlaten. Dit zijn de acht landen die wel nog kans maken op de overwinning.

Drie beste derdes

Bij de acht kwartfinalisten zijn enkele verrassende landen te vinden. Zo zit bij de beste acht geen enkele ploeg van de zogenaamde groep des doods, met Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije. Hongarije sneuvelde al in de groepsfase. Portugal was één van de beste derdes maar verloor de kwartfinale tegen België. Maandag verloor Frankrijk z’n wedstrijd tegen Zwitserland en Duitsland moest dinsdag het onderspit delven tegen Engeland.

Van de vier beste derdes uit de groepsfase wisten drie zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het gaat daarbij om Oekraïne, Tsjechië en Zwitserland. De vierde beste derde, Portugal, werd dus uitgeschakeld na de wedstrijd tegen België. Daarnaast werden ook drie van de zes groepswinnaars uitgeschakeld in de kwartfinales. Het gaat daarbij om Frankrijk, Nederland en Zweden.

Kwartfinales

De vier kwartfinales worden op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli gespeeld. Dit zijn de exacte tijdstippen.

  • Zwitserland – Spanje: vrijdag 2 juli, 18 uur
  • België – Italië: vrijdag 2 juli, 21 uur
  • Tsjechië – Denemarken: zaterdag 3 juli, 18 uur
  • Oekraïne – Engeland: zaterdag 3 juli, 21 uur

In de halve finale nemen de winnaars van Zwitserland – Spanje en België – Italië het tegen elkaar op. En wordt de tweede halve finale gespeeld tussen de winnaars van Tsjechië – Denemarken en Oekraïne – Engeland.

Meer
Lees meer...