Thorgan Hazard geeft update over blessure Eden bij Rode Duivels

De Belgische voetbalfans tellen na de zege van de Rode Duivels afgelopen zondag tegen Portugal af naar de kwartfinale tegen Italië van komende vrijdag. In tussentijd is het wonden likken bij de geblesseerden Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Over die laatste kwam broer Thorgan dinsdag op de persconferentie met bemoedigend nieuws.

Matz Sels en Thorgan Hazard waren dinsdag de twee uitverkorenen van de Rode Duivels om de pers te woord te staan. Die eerste is na het vertrek van Simon Mignolet gepromoveerd tot tweede doelman, maar had vooral mooie woorden voor het vaste sluitstuk van België, Thibaut Courtois.

Oefeningen in de gymzaal

Thorgan Hazard kreeg uiteraard vooral vragen over zijn de blessure van zijn broer Eden. Die greep in de slotfase van de wedstrijd tegen Portugal naar zijn hamstring en werd vervangen. Bondscoach Roberto Martinez liet maandag op de persconferentie weten dat de kans dat hij en Kevin De Bruyne (enkel) vrijdag fit zullen zijn voor de match tegen Italië “50-50” is.

Vandaag klonk Thorgan al iets optimistischer over de blessure van zijn broer. “Eden voelt zich al wat beter na zijn hamstringblessure. Om 8.30 uur is hij vanochtend al begonnen met zijn oefeningen in de gymzaal, samen met de medische staf”, noteert Sporza. “Eden wil er heel graag bij zijn vrijdag. Hij wil de ploeg helpen en beslissend zijn. Hij doet er alles aan om de match te halen. Morgen of ten laatste vrijdag weten we meer over zijn speelkansen.”

Gesloten trainingen

Het is wel niet duidelijk of het publiek zo snel duidelijkheid zal krijgen. Roberto Martinez liet vandaag namelijk weten geen publieke trainingen meer te zullen doen voor het duel tegen Italië. Het ziet er dus naar uit dat de bondscoach de Italianen zo lang mogelijk in het ongewisse wil houden over de beschikbaarheid van onze twee sterspelers.

“Eden is sowieso een belangrijke figuur in onze ploeg. Hij vraagt de bal, kan rust brengen en iets creëren. Tegen Portugal was hij goed. Hij ging de duels zonder schrik aan en vocht voor elke bal”, ging Thorgan verder. “We hopen natuurlijk allemaal dat hij Italië haalt en op zijn elan van Portugal kan doorgaan. Misschien lukt dat wel met ons medisch departement, een van de beste ter wereld. Maar als Eden het niet haalt, zal iemand anders opstaan om zijn rol over te nemen.”

Meer
Lees meer...