‘Élite’ seizoen 3: alles wat we al weten

Netflix Elite
Netflix

Yes! Het derde seizoen van de populaire serie Élite komt binnenkort terug naar Netflix. En daar moeten we gelukkig niet lang meer op wachten. Élite komt op vrijdag 13 maart al uit! Na het spannende tweede seizoen, komt het nieuwe seizoen zeker niet te vroeg. Dit weten we al over seizoen 3 van Élite.

Het is nochtans nog maar van september geleden dat we afscheid namen van de Élite-cast. Maar op 13 maart komt de serie al terug. De Spaanse reeks over een eliteschool was na het eerste seizoen al een groot succes. Ook seizoen twee werd goed onthaald. Nog voor de start van het tweede seizoen werd zelfs bekend gemaakt dat er een derde seizoen kwam.

Élite seizoen 3

Onlangs kondigde Netflix de terugkeer van Élite aan met een korte, ietwat mysterieuze trailer. Daarin zie je de cast schitteren. Iedereen kijkt heel serieus in de camera. Alleen bij Polo valt er iets opmerkelijk te spotten. Er rolt een traan over zijn wang. Heeft hij eindelijk spijt van zijn daden? Of is er toch iets anders aan de hand? Eén ding is zeker: we zullen het moeten ontdekken in het derde seizoen.

In oktober waren de opnames van het nieuwe seizoen al afgerond. Dat liet Ester Expósito, ofwel Carla in Élite, weten via een filmpje. Daarbij stelde ze ook al even kort de twee nieuwe personages voor.

Nieuwe gezichten

View this post on Instagram

yeray 13.03.2020

A post shared by Élite (@elitenetflix) on

In de trailer zie je twee onbekende gezichten. Wat wil zeggen dat de cast voor het nieuwe seizoen opnieuw is uitgebreid. Elk personage heeft z’n eigen filmpje op de Instagrampagina van Élite. En daar vallen dus de nieuwe gezichten te spotten.

De eerste nieuwkomer speelt in de serie Yeray. In het echt heet hij Sergio Momo. Hij speelde al in de film Zona Hostil en series zoals Lost in the West en The Neighbor. Wat voor rol Yeray in Élite gaat spelen is nog onbekend. Wat wel al zeker is, is dat hij ook een student op Las Encinas zal zijn. Foto’s die de serie zelf heeft gedeeld, tonen Yeray en Carla (Ester Expósito) enkele keren samen. Zo poseren ze hand in hand en staan ze ook op een andere foto samen. Wil dat zeggen dat het toch niks wordt tussen Carla en Samuel? Of zal Yeray juist de saboteur zijn en een stokje voor hun relatie steken? Maar Carla kan natuurlijk ook weer van twee walletjes eten, zoals we al gewoon zijn van haar.

View this post on Instagram

malick 13.03.2020

A post shared by Élite (@elitenetflix) on

Het andere nieuwe personage is Malick en wordt gespeeld door Leïti Sène. Met zijn Senegalese roots is Sène de eerste van z’n familie die in Barcelona geboren is. Daar ontdekte hij de ondergrondse hiphop- en rapwereld. Naast acteren houdt hij zich dus ook bezig met muziek. Als acteur is Sène bekend door zijn rollen in Poison en Welcome to the Family.

De fotoshoot die Netflix deelde op sociale media toont ook nieuweling Malick. Daar kan je hem een paar keer samen spotten met Nadia (Mina El Hammani). Zal het bye bye Guzmán en hello Malick zijn voor Nadia?

Er valt bovendien ook nog iets anders af te leiden van de foto’s die Netflix postte. Zo zullen we waarschijnlijk enkele vaste gezichten niet meer terug zien. Christian (Miguel Herrán) had in seizoen 2 al een kleine rol en nu zal hij ook niet meer terugkeren in het derde seizoen. Ook in het tweede seizoen zagen we hoe Nano (Jaime Lorente) vrijkwam uit de gevangenis en zijn moeder en broer verliet om verder te gaan met z’n leven.

Verhaallijn

Het tweede seizoen eindigde met de terugkeer van Polo naar school. Ook daarover zal het derde seizoen gaan. De spanning die zijn aanwezigheid onder alle studenten opwekt kan maar op één manier eindigen: met een nieuwe tragedie in Las Encinas. En die tragedie is een nieuwe moord. Wanneer een andere klasgenoot wordt gedood, volgt een nieuw onderzoek. De studenten kijken naar hun toekomst, terwijl de gevolgen van het verleden hen achtervolgen.

In het nieuwe seizoen van Élite naderen de hoofdpersonages hun laatste maanden in hun eliteschool, een fase waarin ze beslissingen moeten nemen die hun toekomst voorgoed kunnen veranderen. Opnieuw zullen liefde, seks en vriendschap meer dan ooit aanwezig zijn. Maar ook jaloezie, geheimen en wraakgevoelens dreigen levens te verwoesten.

Officiële trailer

Elf dagen voordat het nieuwe seizoen van Élite op Netflix komt, heeft de streamingdienst een trailer gelost. En die is opnieuw razend spannend. Daarin zie je hoe Polo naar het afstudeerfeestje gaat en iedereen zich tot hem keert, behalve Cayetana. In de trailer zie je een voorproefje van wat ons te wachten staat: veel liefde, afwijzing, drugs en seks. Maar ook verdriet en het allerbelangrijkste: een moord. Wie dat is, zie je in de video.

Eerste foto’s

Een fanpagina van Élite heeft op Twitter al verschillende foto’s gedeeld van het nieuwe seizoen. Seizoen 3 belooft alvast opnieuw bloedstollend te worden!

Vierde en vijfde seizoen

Eind januari werd aangekondigd dat de serie een vierde én vijfde seizoen zal krijgen. Later werd bekendgemaakt dat het vierde seizoen zal bestaan uit een nieuwe hoofdcast. Wat logisch is, want in het derde seizoen studeren Samuel, Guzmán en de rest van de clan normaal gezien af. Dat wil dus zeggen dat het vierde seizoen van de serie waarschijnlijk een nieuwe lading studenten zal verwelkomen op de eliteschool. Geruchten doen de ronde dat een of twee vaste personages misschien wel zullen terugkeren. Het is ook nog niet zeker of de nieuwe seizoenen zich terug op Las Encinas zullen afspelen of op een andere school.

Wat zeker is, is dat Jorge López die Valerio speelt niet zal terugkeren in Élite. De acteur is van plan om de serie te verlaten na het derde seizoen. Hij wil zich focussen op andere projecten, maar heeft zeker geen spijt van zijn passage in de serie. “Twee seizoenen voor mij en Valerio, dat is perfect, ik wil niet meer doen”, vertelde hij. Dit betekent alvast dat het liefdesverhaal van Valerio en Lu zal stoppen in het volgende seizoen.

Gesponsorde artikelen