Left Right
scrollTop top

Ellen DeGeneres spreekt over werksfeer bij ‘The Ellen DeGeneres Show’


Ellen DeGeneres
© YouTube

Ellen DeGeneres kwam de laatste maanden onder vuur te liggen. Aanvankelijk omdat verschillende sterren naar buiten kwamen met verhalen over oneerlijke behandelingen achter de schermen. Maar later kwamen er ook verhalen over de werksfeer bij The Ellen DeGeneres Show, want die zou allesbehalve wenselijk zijn.

Enkele maanden geleden barstte de bom bij The Ellen DeGeneres Show. BuzzFeed News kon enkele anonieme getuigenissen verzamelen van (ex-)werknemers van het programma. Zij spraken onder andere over racisme en seksisme op de werkvloer en over een algemeen slechte werksfeer. Nu het nieuwe seizoen van de show begonnen is, heeft presentatrice Ellen DeGeneres de kritiek aangekaart.

The Ellen DeGeneres Show

BuzzFeed News sprak met verschillende (ex-)werknemers van The Ellen DeGeneres Show en verzamelde zo een hoop opmerkelijke getuigenissen. De werknemers spraken van intimidatie op de werkvloer, waarbij sommigen allerlei extra voordelen kregen en anderen niets. Daarnaast werden sommige werknemers ontslagen omdat ze achter de schermen selfies maakten, terwijl anderen dat wel mochten doen.

Andere werknemers vertelden over racistische opmerkingen op de werkvloer. Ze kaartten die ook aan, maar kregen daarbij geen gehoor. “Telkens wanneer ik een probleem probeerde aan te kaarten bij mijn witte mannelijke baas, kwam hij aanzetten met een random verhaal over een random zwarte vriend die hij had en hoe hij zich over dit soort dingen kon zetten. Hij gebruikte die zwarte vriend altijd als een manier om te zeggen: ‘Ik begrijp je problemen’, maar eigenlijk was het allemaal bullshit.”

Enkele weken nadat BuzzFeed met het verhaal naar buiten kwam, werd Ed Glavin, één van de producers van The Ellen DeGeneres Show, beschuldigd van seksueel misbruik op de werkvloer. Na al deze aantijgingen werden de drie producers van de show, Ed Glavin, Kevin Leman en Jonathan Norman ontslagen. Maar op een officiële reactie van Ellen DeGeneres was het nog wachten.

Reactie Ellen DeGeneres

Het 18de seizoen van The Ellen DeGeneres Show is nu van start gegaan en Ellen DeGeneres kon dus niet langer zwijgen over de beschuldigingen. In haar beginmonoloog van het programma haalde ze dan ook de aantijgingen aan. “Hoe was jullie zomer?”, zo vraagt ze aan het publiek. “De mijne was super, echt geweldig!”

Maar dan wordt de sfeer toch wat serieuzer. “Ik ben zo blij dat ik terug in de studio ben. Er zijn veel dingen waar ik het over wil hebben. Zoals je deze zomer waarschijnlijk wel gehoord hebt, waren er beschuldigingen over een giftige werksfeer bij onze show en toen was er een onderzoek. Ik hoorde dat er hier dingen gebeurden, die nooit hadden mogen gebeuren. Ik neem dit heel serieus en ik wil aan de mensen die hierbij betrokken waren, zeggen dat het me spijt.”

Zelf verantwoordelijk

De presentatrice beseft ook dat ze zelf mee verantwoordelijk is voor wat er zich op de set afspeelt. “Ik weet dat ik me in een geprivilegieerde en machtige positie bevind en ik weet dat ik daardoor ook verantwoordelijk kan worden gehouden. Ik wil dan ook de verantwoordelijkheid opnemen voor wat er in mijn show gebeurt. Dit is The Ellen DeGeneres Show en dat is ook mijn naam.”

“We hebben de afgelopen weken veel gepraat over de show, de werkplaats en wat we willen voor de toekomst. We hebben de nodige aanpassingen gedaan en vandaag beginnen we een nieuw hoofdstuk. Ik ben nu een baas van 270 mensen. 270 mensen die van deze show maken wat het is. 270 mensen voor wie ik zo dankbaar ben. Alles wat ik wil voor al deze mensen is dat ze blij zijn en trots zijn om hier te werken.”

Fake persoonlijkheid

Er waren ook heel wat beschuldigingen over Ellen DeGeneres zelf. Zo zeiden verschillende mensen die met haar samenwerkten, of celebrities die te gast waren in de show dat Ellen eigenlijk niet de vriendelijke host is die ze lijkt te zijn op televisie. Ook die haalt ze aan in haar monoloog. “Ik ben niet zo’n goede actrice dat ik dit 17 jaar lang kan doen en jullie kan bedriegen. Dit ben ik. En ik probeer altijd de beste persoon te zijn die ik kan zijn. En als ik ook iemand heb teleurgesteld of iemand heb gekwetst, dan spijt dat me zo.”

“Als dat het geval is, dan stel ik ook mezelf teleur en kwets ik mezelf. Want ik probeer altijd te groeien als persoon. Ik probeer alles dat op m’n pad komt te zien als iets om uit te leren.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810