‘Emily in Paris’: Succes Netflixreeks lokt steeds meer Britten en Amerikanen naar Parijs

Ook het derde seizoen van Emily in Paris op Netflix is opnieuw een enorm succes. Dat zorgt ervoor dat steeds meer Amerikanen en Britten naar de Franse hoofdstad trekken. En dat doen ze niet enkel als vakantie, maar er wordt ook opvallend veel vaker verhuisd naar Parijs.

Sinds woensdag 21 december 2022 staat het derde seizoen van Emily in Paris op Netflix. De reeks, waarin we Emily Cooper (Lily Collins) volgen tijdens haar avonturen in Parijs, blijft een groot succes. Enkele dagen na de release stond Emily in Paris al in bijna 70 landen op nummer 1 en was het wereldwijd de best bekeken serie op Netflix.

Emily-effect

En dat Emily-effect merken ze ook in de Franse hoofdstad. Volgende de krant Le Parisien wordt er sinds vorige week online 1.416 procent meer gezocht op verhuizen naar Parijs. Ze baseren zich daarvoor op cijfers van de Britse site GetAgent. “We hebben de zoekopdrachten op Google Trends voor verhuizingen naar Parijs vergeleken en we zagen een piek in verzoeken de dag na de release van seizoen 3 op 21 december. Emily in Paris is een enorm succes en er wordt massaal naar gekeken door Britten”, legt de CEO en mede-oprichter van de site, Colby Short, uit.

De Kamer van Notarissen van Groot-Parijs merkt dat Emily-effect al enige tijd. In het eerste semester van 2022, dus kort na de release van seizoen 2 van Emily in Paris, werden maar liefst 20 procent van de appartementen in het populaire zevende arrondissement van Parijs verkocht aan buitenlandse kopers. In 2020 ging dat nog maar om 13,9 procent.

Jonge Amerikaanse vrouwen

Dat er naast andere oorzaken – zoals de Brexit of post-Covid-periode – een aantrekkingskracht is door Emily in Paris, blijkt uit reacties van Franse immokantoren. “We hebben een grote vraag naar huurappartementen van – vooral Amerikaanse – jonge vrouwen van 20 tot 30 jaar die een jaar in de Marais, het 6de of 7de arrondissement, willen wonen. Ze halen zelf de serie aan en worden aangetrokken door de mogelijkheid om alles te voet te doen”, zegt Susie Hollands, oprichter van het bureau Vingt Paris.

Meer
Lees meer...