Emily Ratajkowski: “Robin Thicke betastte me op set ‘Blurred Lines'”

Binnenkort verschijnt het boek My Body van Emily Ratajkowski. In dat boek zal ze dieper ingaan op haarnervaring op de set van de videoclip van Blurred Lines van Robin Thicke feat. T.I. en Pharell Williams. Daarbij betaste Thicke haar namelijk zonder toestemming.

Toen Blurred Lines verscheen in 2013 zorgde het nummer voor heel wat controverse. Verschillende mensen bestempelden het als een nummer dat verkrachting verheerlijkt. En ook de clip zorgde voor opschudding. Er waren namelijk twee versies van de clip. Eentje waarbij Robin Thicke, T.I. en Pharell Williams te zien waren tussen schaarsgeklede modellen en eentje waarin de modellen volledig topless waren. Een van die modellen in de clip is Emily Ratajkowski. Zij spreekt zich in haar nieuwe boek My Body uit tegen Robin Thicke.

Betast op set

In een passage uit het boek, die nu al gedeeld werd door The Sunday Times, spreekt Ratajkowski over haar ervaring op de set van Blurred Lines. Aanvankelijk had ze het naar haar zin op de set van de clip, die bovendien door vrouwen werd geregisseerd. Maar de sfeer draaide om na een incident.

“Plots, uit het niets, voelde ik een vreemde hand mijn blote borst aanraken van langs achteren. Instinctief trok ik me weg, waarbij ik zag dat het Robin Thicke was. Hij lachte vrolijk naar me en stapte achteruit, z’n ogen verstopt achter z’n zonnebril. Ik draaide me naar de mensen achter de schermen. Regisseur Diane Martel riep terwijl haar stem brak: ‘Is alles goed met je?'” Ze gaat verder en zegt dat dat “het eerste moment was dat ze zich echt naakt voelde op de set”.

In een reactie bij The Sunday Times liet Martel weten dat ze op dat moment de opnames wilde stopzetten. Maar het was Ratajkowski die “professioneel bleef en zei dat we verder konden gaan”.

“Beetje dronken”

Op het moment zelf greep Ratajkowski niet in. “Ik probeerde oogcontact te vermijden terwijl ik de gloed van schaamte door m’n lichaam voelde pompen. Ik reageerde niet, niet echt, niet zoals ik had moeten reageren.” Later legt Ratajkowski uit dat Thicke op het moment van het incident “een beetje dronken” was en zich niet echt amuseerde op de set.

Ratajkowski sprak eerder al over hoe ze seksueel misbruikt werd door fotograaf Jonathan Leder tijdens een naaktfotoshoot in 2012.

Bekijk hier nog eens de videoclip van Blurred Lines:

Meer
Lees meer...