Model Emily Ratajkowski stopt voorgoed met acteren

In een recent interview met Los Angeles Times legt Emily Ratajkowski uit waarom ze niet langer acteert. Volgens haar komt dat voornamelijk doordat ze mishandeld werd door verschillende mannen in de Hollywoodwereld. Ratajkowski ging uitgebreid in op hoe Hollywood ‘verziekt’ is en haar niet waardeerde als artiest.

Emily Ratajkowski begon met acteren op 18-jarige leeftijd. Als jong meisje was ze te zien in twee afleveringen van de Nickelodeon-serie iCarly. Haar echte filmdebuut startte echter pas op latere leeftijd. In 2014 was Emily Ratajkowski te zien als Ben Afflecks minnares in de Amerikaanse film Gone Girl. Daarna kon de actrice rekenen op veel verschillende rollen in films als Entourage, We Are Your Friends met Zac Efron, I Feel Pretty en Easy.

Toch werd Hollywood te veel voor haar.

Piece of meat

Het verziekte Hollywoodwereltje is een groot deel van de reden waarom ze gestopt is met acteren. Haar laatste auditie deed ze voor de internationale film Triangle of Sadness, maar de rol ging uiteindelijk naar Charlbi Dean Kriek.

“Ik had niet het gevoel: ‘Oh, ik ben een artiest die optreedt en dit is mijn uitlaatklep'”, vertelt Ratajkowski aan Los Angeles Times. “Ik voelde me een stuk vlees dat mensen beoordeelden en zeiden: ‘Heeft ze nog iets anders dan haar borsten?'”

Zelfstandig

De voormalige actrice ontsloeg in 2020 haar manager en vertegenwoordiger. “Niemand heeft het beste met je voor”, waarschuwt ze. Emily Ratajkowski besefte op dat moment dat ze haar eigen telefoontjes kon beantwoorden en niet langer haar team nodig had. “Ik ga zelf deze beslissingen nemen en jullie haten toch allemaal vrouwen.”

Ratajkowski is momenteel verwikkeld in een omstreden echtscheiding met Sebastian Bear-McClard, een Amerikaanse filmmaker die vorige maand door meerdere vrouwen beschuldigd werd van seksueel wangedrag.

Meer
Lees meer...