Left Right
scrollTop top

Emma van ‘K2 Zoekt K3’ reageert op transfobe uitspraken Dries Van Langenhove


K2 Zoekt K3 Emma
© VTM

Emma Wagemans, die we vorige week leerden kennen in K2 Zoekt K3, heeft gereageerd op de transfobe uitspraken van federaal parlementslid voor Vlaams Belang Dries Van Langenhove. De Nederlandse deelde in het programma dat ze transgender is en dus als man geboren was. Na haar auditie haalde Van Langenhove uit naar haar en de volledige transgemeenschap waarbij hij een geslachtoperatie omschreef als “verminking en een vorm van aandachtszoekerij”.

In de eerste aflevering van K2 Zoekt K3 maakten we kennis met de Nederlandse Emma. Zij vertelde na haar auditie hoeveel K3 voor haar betekende toen ze klein was. Emma werd namelijk als jongen geboren, maar voelde zich enkel zichzelf wanneer ze een jurkje kon aantrekken en mee kon zingen met nummers van K3.

Dries Van Langenhove

Toen er na de eerste aflevering van K2 Zoekt K3 artikelen verschenen over het verhaal van Emma, reageerde Dries Van Langenhove daar al op met enkele transfobe uitspraken. Bij het artikel stond dat Emma kindjes wilde inspireren met haar verhaal. Waarop Van Langenhove reageerde: “‘kindjes te inspireren?’ Om wat te doen? Hun piemel af te knippen en hormonenblockers te nemen die hen onvruchtbaar en depressief maken?”

De reactie kreeg meteen heel wat tegenwind, maar hij hield het daar niet bij. In een video op YouTube, die hij Kies Dries #16: K3 gaat K.O. voor Woke titelde, ging hij verder in op het thema. De video barst van de transfobe uitspraken waarbij Van Langenhove beweert dat Studio 100 vooral zoekt naar diversiteit om “te plooien voor de woke-waanzin”. Hij zei ook dat “als je bejubeld wil worden door de media en bekend wil worden, je je biologisch perfect gezonde lichaam moet verminken.” Het verhaal van Emma waarbij ze als jongetje gepest werd en zich pas goed in haar vel voelde na haar geslachtsoperatie omschrijft hij als een slecht voorbeeld.

Reactie Emma

Dat Emma het allemaal niet aan haar hart laat komen, maakt ze duidelijk met een video op TikTok. Daar reageerde ze op de uitspraken van Dries Van Langenhove. Woorden hoefde ze daarbij niet eens te gebruiken om haar boodschap over te brengen. De enige woorden die ze deelde waren: “Ik noteer het, Dries”.

Na de eerste aflevering zat Emma op plaats nummer 9 in de top 10. Daarmee plaatst ze zich voorlopig dus voor de liveshows van K2 Zoekt K3. Het valt natuurlijk nog af te wachten of ze die plaats kan behouden tot het einde van de auditierondes en of Marthe en Hanne haar – indien nodig – met een Golden Ticket zouden redden.

Bekijk hier de TikTok van Emma:

@emmawagemans

#duet met @emmawagemans Ik noteer het Dries 😍💕

♬ origineel geluid – Emma

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…