Emmy’s 2019: actrice Michelle Williams eist gelijke betaling voor mannen en vrouwen in speech

Michelle Williams ontving tijdens de Emmy’s een award voor ‘beste vrouwelijke hoofdrol in een miniserie’ voor haar rol in Fosse/Verdon. Toen ze haar prijs in ontvangst nam, gaf ze de meest emotionele speech van de avond. Williams pleitte voor meer kansen voor vrouwen van een andere etniciteit en voor gelijke betaling voor mannen en vrouwen.

Michelle Williams en enkele van haar collega’s pleiten al jaren voor een gelijke verloning van mannen en vrouwen in Hollywood. Twee jaar geleden haalde ze nog de wereldpers, omdat ze voor de film All the Money in the World amper 1.000 dollar kreeg, terwijl haar mannelijke tegenspeler een loonbrief van maar liefst 1,5 miljoen dollar van ontving.

“Per dollar 52 cent”

Williams schreeuwde destijds moord en brand en dat deed ze nu nog eens over op het podium van de Emmy’s. “Mijn bazen deden nooit alsof ze beter wisten wat ik nodig had om de rol van Gwen Verdon te spelen en ik wil FX en Fox 21 Studios ook bedanken omdat ze mij een gelijk loon hebben gegeven”, sprak Williams tot het publiek op de Emmy’s.

“Ze begrepen dat als je investeert in mensen dat hen krachtiger maakt en er uiteindelijk voor zorgt dat ze zelf meer investeren in hun werk. De volgende keer dat een vrouw, en zeker een met een kleurtje – want per dollar die een blanke man verdient, krijgt zij maar 52 cent -, jou vertelt wat ze nodig heeft om haar job uit te oefenen, luister dan naar haar en geloof haar.”

epa: Michelle Williams

Tranen van Busy Philipps

Hierna droeg ze haar award op aan haar dochter Matilda, die ze samen met haar overleden partner Heath Ledger kreeg. Na haar speech gaf de Microsoft Theatre haar een staande ovatie. Haar beste vriendin Busy Philipps barstte zelfs in tranen uit.

Meer
Lees meer...