En hoe ziet baby op hoes Nirvana’s Nevermind er na 25 jaar uit? Wel, hij dook in het zwembad en …

En hoe ziet baby op hoes Nirvana’s Nevermind er na 25 jaar uit? Wel, hij dook in het zwembad en …

Spencer Elden werd precies vier maanden en 17 dagen voor Nevermind van Nirvana op de wereld gezet. Hij is het jongetje dat je voorop de hoes van het legendarische album ziet. De plaat is afgelopen weekend 25 jaar geworden. En Spencer deed de shoot nog eens over. 

Dit keer ging hij echter wel gekleed, dus met een zwembroek aan op de foto. Dat overigens tegen de zin van Spencer, die de fotograaf aanbood om, net als op de originele hoesfoto, weer naakt te poseren.

Elden werkt naar eigen zeggen in “de street-art scene van Los Angeles”. Hij heeft een tattoo met Nevermind op zijn borst laten zetten, maar zegt dat Nirvana niet echt z’n favoriete band is. Dat is The Clash tegenwoordig.

200 dollar

Maar, zegt hij, “het is cool dat ik onderdeel ben van zoiets belangrijks, terwijl ik het me niet eens herinner.” Zijn ouders hielden er 200 dollar aan over, hetzelfde bedrag dat Chapple betaalde om de shoot nog een keer te doen.

Tien jaar geleden deed hij de foto ook al eens na. Toen deed hij het voor zijn vijftiende verjaardag.

Van het album Nevermind, dat uitkwam op 24 september 1991, gingen tot nu toe bijna 30 miljoen exemplaren over de toonbank.

Gesponsorde artikelen