Er komt een vervolg op ‘Patser’, maar we moeten er wel nog op wachten tot 2020

Er komt een vervolg op ‘Patser’, maar we moeten er wel nog op wachten tot 2020

Het is officieel, er komt een vervolg op ‘Patser’. Dat verrassende nieuws werd bevestigd door filmverdeler KFD. We moeten wel nog even wachten tot de opnames van start kunnen gaan, want ondertussen puilt de agenda van wonderboys Adil El Arbi en Bilall Fallah al helemaal uit.

De opnames starten ergens volgend jaar, in 2019, de release staat dan gepland voor 2020. Als werktitel circuleert Patser 2, maar ook Patsers. Over de plot is er nog niets bekend gemaakt.

In afwachting van dit vervolg draaien Adil en Bilall Bad Boys 3: Bad Boys For Life en Beverly Hills Cop 4. Ook zijn ze al genoemd voor Grond, de eerste keer dat het duo Vlaamse televisiefictie zal draaien. Grond wordt een reeks voor VIER, in samenwerking met Wannes Capelle, Dries Heyneman en Zouzou Ben Chikha die eerder al een flink aandeel hadden in de komische reeks Bevergem.

Voor Grond zullen de makers opnieuw hun roots aanspreken, want die reeks vertelt het tragikomische verhaal van twee jonge Belgen van Marokkaanse origine, die de begrafenisonderneming van hun vader willen moderniseren. In plaats van Belgische moslims na overlijden naar hun herkomstland te transporteren om ze daar volgens de moslimtradities te begraven, besluiten ze heilige grond te importeren.

Goudhaantje

Patser lokte 330.000 bezoekers naar de zalen. Dat zijn meer dan behoorlijke cijfers voor een Vlaamse film, al plaatst het hen niet in de top 20 van Best Bezochte Belgische Films. Die lijst wordt aangevoerd door Loft (1.194.434) en op de 20e plaats staat momenteel De Premier (440.868), ook al van Erik Van Looy.

Ter vergelijking: vorig jaar haalden enkel Het Tweede Gelaat en de nieuwe film van F.C. De Kampioenen de 200.000 kijkers. Volgens de huidig geldende normen liep het dus storm op Patser. Bovendien deed Patser het ook in Nederland uitstekend en dat is bijna een unicum in de Vlaamse filmgeschiedenis. Je moet al terug naar een K3-film of naar Koko Flanel, met Urbanus uit 1990 om een vergelijkbaar resultaat te vinden.

In de Benelux haalde Patser 3,80 miljoen euro op.

Gesponsorde artikelen