‘Eragon’ krijgt mogelijk een tweede leven bij Disney+

Er zou een life-action remake van Eragon in de maak zijn bij Disney+. Dat meldden enkele bronnen exclusief aan Variety. Daarbij zou Christopher Paolini, de schrijver van de fantasyboekenreeks, in grote mate bij het aankomende project betrokken zijn.

Na Percy Jackson zou Disney+ nu mogelijk nog een tweede fantasyboekenreeks naar het tv-scherm brengen. Het gaat om de avonturen van Eragon, een gewone jongen, en zijn draak Saphira.

Eragon

De reeks zal gebaseerd zijn op de populaire youngadultboeken van schrijver Christopher Paolini genaamd The Inheritance Cycle. Daarvan was Eragon het eerste boek in het rijtje. Het verhaal volgt het leven van Eragon, een gewone boerenjongen. Op een dag maakt zijn leven echter een verrassende wending wanneer hij een drakenei vindt. Daaruit komt een draak die hij de naam Saphira geeft. De twee vormen een speciale band en met behulp van zijn mentor Brom leert Eragon dat hij voorbestemd is om een Dragon Rider te zijn. Dat is een oude orde waarvan lang werd gedacht dat die niet meer bestond. De slechte koning Galbatorix zou namelijk alle Dragon Riders hebben uitgeroeid. Nu is het dus aan Eragon en Saphira om Galbatorix te verslaan en het fictieve land van Alagaësia te bevrijden.

Volgens de bronnen van Variety zou Paolini als de coschrijver bij de Disney+-reeks betrokken zijn. Eerst werd gezegd dat hij ook coshowrunner van het project zou zijn, maar het is nog te vroeg om dat met zekerheid te kunnen zeggen.

Boekenreeks

Het boek Eragon werd voor het eerst gepubliceerd in 2002 door Paolini zelf. In 2003 werd het boek opnieuw gepubliceerd door de uitgeverij Knopf. Later volgden nog de boeken Eldest in 2005, Brisingr in 2008 en Inheritance in 2011. De boekenreeks werd enorm populair en verkocht zo’n 41 miljoen exemplaren wereldwijd.

Het is momenteel wel nog niet helemaal duidelijk of de Disney+-reeks van Eragon er effectief komt. Het zou alleszins niet de eerste keer zijn dat het verhaal verfilmd wordt. In 2006 verscheen er al een gelijknamige film. Daarin speelde Ed Speleers (Outlander) de hoofdrol van Eragon, Rachel Weisz (The Mummy) sprak toen de stem in van Saphira, Jeremy Irons (House of Gucci) was Brom en John Malkovich (Bird Box) speelde Galbatorix. Die film viel echter niet zo goed in de smaak. In 2021 begonnen de fans van de boekenreeks de hashtag #EragonRemake te gebruiken in de hoop dat Disney het een tweede leven zou geven als een tv-reeks. De fans waren namelijk ook diep teleurgesteld in de film.

Nog geen Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...