‘Outlander’ seizoen 7 krijgt twee nieuwe castleden bij

De familie van Outlander krijgt nog meer uitbreiding in het aankomende, zevende seizoen. Naast nieuw gezicht Charles Vandervaart komen er nu nog twee extra castleden bij. Dat zijn acteurs Izzy Meikle-Small en Joey Phillips. Het duo zal de broer en zus Rachel Hunter en Dr. Denzell Hunter spelen, meldt Deadline.

Acteurs Izzy Meikle-Small (Never Let Me Go, Snow White and the Huntsman) en Joey Phillips (Billy Elliot) zijn de nieuwste castleden van Outlander seizoen 7. Daar zullen zij de rollen van broer en zus Rachel Hunter en Dr. Denzell Hunter vertolken.

Rachel en Denzell Hunter

We wisten al dat nieuw gezicht Charles Vandervaart de rol van de volwassenere zoon van Jamie, William Ransom, zal spelen in Outlander seizoen 7. Maar hij zal dus niet de enige nieuweling op de set van het zevende seizoen van de populaire reeks zijn. Acteurs Izzy Meikle-Small en Joey Phillips zullen zich namelijk ook bij de cast voegen. Zij kruipen in de huid van broer en zus Rachel Hunter en Dr. Denzell Hunter. Naast hen zien we uiteraard ook o.a. Caitríona Balfe, Sam Heughan, Sophie Skelton, Richard Rankin en John Bell terug.

“We zijn enorm verheugd om Izzy en Joey te verwelkomen in de Outlander-familie!”, zei showrunner Matthew B. Roberts in een exclusieve verklaring aan Deadline. “We kunnen haast niet wachten op de reactie van de fans.”

Fans van de boekenreeks, waarop Outlander is gebaseerd, zullen al bekend zijn met de twee nieuwe personages. Rachel (Meikle-Small) en Denzell (Phillips) maken deel uit van het Religieus Genootschap der Vrienden, ook wel quakers genoemd. Dat is een groep van vrijzinnige gelovigen die zeggen dat er iets van God in ieder mens zit. De broer en zus leiden een rustig leventje op het platteland. Maar die rust wordt verstoord wanneer de jonge Ian (John Bell) plots bij hen aan komt kloppen. Hij is wel niet alleen, maar heeft een zieke en gewonde William Ransom (Charles Vandervaart) bij zich.

Wie zijn ze

De Britse actrice Izzy Meikle-Small is het best gekend voor haar rol als de jonge Kathy H. in de film Never Let Me Go uit 2010. Daarnaast was ze ook te zien in de BBC-minireeks Great Expectations en in 2012 in de films Private Peaceful en Snow White and the Huntsman. In die laatste speelden Chris Hemsworth en Kirsten Stewart de hoofdrollen.

Joey Phillips was eerder al voornamelijk te zien in Britse tv-reeksen als The Royal, DoctorsHolby CityAccused en Half Moon Investigations. Daarbij doet hij ook nog heel wat theaterwerk. Zo speelde hij al mee in toneelstukken als Billy ElliottOf Gods & MonstersA View From The BridgeJuliet en A Christmas Carol.

De opnames voor Outlander seizoen 7 zijn al sinds april 2022 bezig in Schotland. Dat aankomende seizoen zal ook meer afleveringen tellen dan verwacht.

Meer
Lees meer...