‘Outlander’ seizoen 7 zal meer afleveringen tellen dan verwacht

Het zesde seizoen van Outlander is nog maar net afgelopen, maar toch wordt er al druk gewerkt aan een zevende. De opnames van het nieuwe seizoen zijn in april van dit jaar begonnen en zouden nog tot februari 2023 doorlopen. Het wordt dus nog even wachten op nieuwe afleveringen, maar acteur Sam Heughan laat alvast vallen dat het de moeite zal zijn. Het seizoen zal namelijk meer afleveringen tellen dan verwacht.

Op het zevende seizoen is het nog een tijdje wachten, maar waarschijnlijk wordt het het wachten waard. Het nieuwe seizoen van Outlander wordt op dit moment opgenomen en zou 18 (!) afleveringen tellen. Dat vertelde acteur Sam Heughan in een interview.

Outlander

Al sinds 2014 is Outlander gigantisch populair. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Diana Gabaldon, die in het Nederlands De Reiziger heet. Gabaldon is op dit moment bezig aan het tiende boek in de reeks, wat ook het laatste zal worden. De reeks Outlander zit op dit moment dus aan een verfilming van het zevende. Of de reeks ook de volledige tien seizoenen zal krijgen, is nog niet bekend.

Maar wat wel bekend is, is dat het zevende seizoen nog langer zal duren dan gewoonlijk. Door de lange wachttijd en de coronaperiode telde seizoen 6 slechts 8 afleveringen, terwijl alle voorgaande er 16 hadden. In eerste instantie was het de bedoeling dat het nieuwe, zevende seizoen er ook terug 16 zou hebben, maar dat zou nu zijn uitgebreid.

Seizoen 7

In een interview met Esquire UK laat acteur Sam Heughan, die Jamie speelt, namelijk vallen dat het nieuwe seizoen 18 (!) afleveringen zou tellen. “We zijn nu bezig aan de opnames van seizoen 7 en de tijd vliegt voorbij”, vertelde hij. “Het gaat wel een tijdje duren, want het wordt een megaseizoen van 18 afleveringen. Dus normaal gezien zijn we pas klaar met filmen in februari.”

Daarnaast liet hij nog maar eens weten dat het verkorte seizoen 6 volledig te wijten was aan de coronacrisis, maar dat ze alles dubbel en dik zullen inhalen. Wanneer seizoen 7 van Outlander te zien zal zijn op Netflix, is niet bekend.

Bekijk de trailer van Outlander seizoen 6 nog eens hier:

Meer
Lees meer...