‘Percy Jackson’-reeks van Disney+ voegt meer castleden toe, ook opnames zijn begonnen

Er zijn meer castleden toegevoegd aan de aankomende reeks Percy Jackson and the Olympians van Disney+. Daaronder vallen acteurs Megan Mullally, Jason Mantzoukas, Virginia Kull, Glynn Turman en Tim Sharp. Dat schrijft Variety. Daarnaast meldt de streamingdienst ook dat de opnames van de serie officieel zijn begonnen in Vancouver.

Er is meer nieuws over de aankomende live action-reeks Percy Jackson and the Olympians van Disney+. Niet lang geleden kwamen we te weten dat The Adam Project-acteur Walker Scobell gecast is als de nieuwe Percy Jackson. Daarna werden ook Percy’s beste vrienden, Annabeth en Grover, gecast. Die rollen zullen Aryan Simhadri en Leah Sava Jeffries op zich nemen. Nu voegde Disney+ nog vijf nieuwe namen toe aan de cast. Maar we weten ook dat de opnames van de reeks officieel gestart zijn.

Percy Jackson and the Olympians

De aankomende Disney+-reeks is gebaseerd op populaire boeken van Rick Riordan. Die werden in 2010 en 2013 al eens verfilmd. Daar speelde acteur Logan Lerman de hoofdrol van Percy. Alexandra Daddario was Annabeth en Brandon T. Jackson vertolkte de satyr Grover. In de nieuwe serie zal dus de jonge Walker Scobell in de rol van Percy Jackson kruipen. Aryan Simhadri is de nieuwe Grover en actrice Leah Sava Jeffries de nieuwe Annabeth.

De nieuwe live action-serie vertelt het verhaal van de 12-jarige halfgod genaamd Percy Jackson (Scobell). Percy heeft nog maar net zijn krachten leren aanvaarden wanneer de oppergod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschichten. Met de hulp van zijn vrienden Grover (Aryan Simhadri) en Annabeth (Leah Sava Jeffries) vertrekt Percy op pad om die te vinden. Enkel zo zal hij namelijk de orde op Olympus kunnen herstellen.

Nieuwe castleden

Actrice Megan Mullally is voornamelijk bekend van haar rollen in sitcoms als Will & Grace en Party Down. Zij zal de rol van Alecto aka Mrs. Dodds spelen. Mevrouw Dodds is de wiskundelerares van Percy en een van de drie Furies. Zij is een trouwe onderdaan van Hades, de god van de onderwereld. Jason Mantzoukas (Brooklyn Nine-Nine, The Dictator) neemt de rol van Dionysus op zich, ook wel Mr. D genoemd. Hij heeft een droog gevoel voor humor en is het hoofd van Camp Half Blood.

Big Little Lies-actrice Virginia Kull vertolkt de rol van Percy’s moeder, Sally Jackson. Zoals we weten uit de films is zij bereid om alles te doen voor haar zoon. Glynn Turman, de ex-man van zangeres Aretha Franklin, speelt Chiron aka Mr. Brunner. Vermomd als leraar Latijn is Mr. Brunner eigenlijk een centaur (half man half paard, red.) en is hij een trainer in Camp Half Blood. Hij zal een grote rol spelen in de vorming van Percy tot de halfgod die hij zal worden. Tot slot zal Tim Sharp (Enlighted, Blunt Talk, On The Verge) de rol van Gabe Ugliano vertolken, Sally’s egoïstische echtgenoot en Percy’s stiefvader.

Op Twitter deelde Disney+ ook het leuke nieuws mee dat de opnames van de Percy Jackson-reeks officieel zijn begonnen in Vancouver, Canada. Daarbij onthulde de streamingdienst twee foto’s vanop de set. Een releasedatum is er nog niet.

Meer
Lees meer...