‘Percy Jackson’-serie officieel in de maak bij Disney+

Fans van de Percy Jackson-films en -boeken zullen ontzettend blij zijn, want de streamingdienst Disney+ heeft zojuist groen licht gegeven voor een Percy Jackson and the Olympians-serie. Dat betekent dat we de halfgod, de zoon van Poseidon, binnenkort weer op ons scherm zullen kunnen bewonderen, maar of dat weer met acteur Logan Lerman zal zijn, valt nog af te wachten. Het heugelijke nieuws kondigde de schrijver van de populaire boekenreeks, Rick Riordan, zelf aan in een filmpje.

We maakten waarschijnlijk voor het eerst kennis met Percy Jackson dankzij de films, met acteurs Logan Lerman, Alexandra Daddario en Brandon T. Jackson in de hoofdrollen.

Van boeken naar films en nu naar serie

De eerste film Percy Jackson & the Lightning Thief, gemaakt naar het gelijknamige eerste boek uit de reeks, verscheen in 2010. Het vervolg Percy Jackson: Sea of Monsters, gebaseerd op het tweede boek, kwam dan in 2013. De twee films kregen gemengde feedback van de critici, maar brachten wereldwijd samen wel meer dan 425 miljoen dollar (zo’n 376,8 miljoen euro) op.

Het einde van die tweede en laatste film hintte uiteraard naar meer, maar dat kwam er helaas niet. Tot nu, want Disney+ zal dus officieel met een serie komen, heeft Variety vernomen, genaamd Percy Jackson and the Olympians. Die serie zal hopelijk wél de volledige boekenreeks naar ons scherm brengen.

Dat zo’n serie, dus ook een verfilming van de Rick Riordan-boekenreeks, eraan zou komen, werd voor het eerst al gemeld in mei 2020 bij Disney+. Maar het is nu pas officieel aangekondigd in een videoboodschap, door niemand minder dan de auteur van de boeken zelf. Momenteel is de casting zelfs volop aan de gang. Dus of dat de acteurs uit de films mogelijk zullen terugkeren in hun rollen voor de serie, valt nog heel even af te wachten.

Logan Lerman (midden), Brandon T. Jackson (links) en Alexandra Daddario (rechts) in Percy Jackson & The Lightning Thief uit 2010 – bron: Collection Christophel/1492 Pictures/Sunswept Entertainment/Isopix

De mensen achter de productie

Riordan en Jon Steinberg zullen de pilot schrijven en James Bobin zal regisseren. Steinberg heeft momenteel al een contract met Disney’s 20th Television, terwijl Bobin onlangs de Disney+-serie Mysterious Benedict Society en de film Dora and the Lost City of Gold regisseerde en uitvoerend produceerde.

Steinberg en zijn producerende partner Dan Shotz dienen als uitvoerende producenten voor de nieuwe serie naast Bobin, Rick Riordan, Rebecca Riordan, Bert Salke, Monica Owusu-Breen, Jim Rowe, Ellen Goldsmith-Vein, Jeremy Bell en D.J. Goldberg. 20th Television is de producerende studio. Bert Salke was voorheen de president van Touchstone Television en bracht de show oorspronkelijk in ontwikkeling.

“Met Rick Riordan, Jon Steinberg en Dan Shotz aan het hoofd van ons creatieve team zijn we momenteel hard bezig met het creëren van een meeslepende tv-serie, die hopelijk waardig is aan de heroïsche mythologische personages die miljoenen Percy Jackson-lezers zo goed kennen. We staan te popelen om het Disney+-publiek uit te nodigen in verhalen die trouw zijn aan de franchise en vol verwachting, humor, verrassing en mysterie zitten”, zei Ayo Davis, president van Disney Branded Television.

De serie

De nieuwe live action-serie vertelt het verhaal van een ongeveer 12-jarige halfgod genaamd Percy Jackson, die zijn pas ontdekte bovennatuurlijke krachten leert aanvaarden wanneer de oppergod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschichten. Nu moet Percy door Amerika trekken om die te vinden en de orde op Olympus te herstellen.

Logan Lerman als Percy Jackson in Percy Jackson & The Lightning Thief (2010) – bron: TM/Fox 2000 Pictures/Courtesy Everett Collection/Isopix

“De briljante Percy Jackson-boeken van Rick Riordan naar Disney+ brengen als een televisieserie is een missie geweest voor zo velen van ons bij dit bedrijf. Evenals voor Rick zelf en Jon, Dan, James en het uitstekende team dat ze hebben samengesteld, hebben bewezen dat ze de perfecte teamplayers zijn”, zegt Karey Burke, de president van 20th Television. “Dankzij onze vrienden bij Disney Branded Television onder leiding van Ayo, en Disney Streaming onder leiding van Michael Paull, zal dit een adaptatie voor alle leeftijden worden, met alle spanning, actie en mythologie die fans van de boeken verwachten en zo liefhebben.”

Percy Jackson

De Percy Jackson-boekenreeks bestaat uit de boeken: The Lightning Thief, The Sea of Monsters, The Titan’s Curse, The Battle of the Labyrinth en The Last Olympian. De auteur, Rick Riordan, heeft daarnaast ook de bijhorende boeken The Demigod Files en The Demigod Diaries uitgegeven.

“De kans om een nieuwe fantastische serie gebaseerd op deze bestseller boekenfranchise te leveren aan het publiek over de hele wereld is spannend. We kijken erg uit naar wat onze partners bij 20th Television, Disney Branded Television en de geniale Rick Riordan in petto hebben voor de fans”, zei Michael Paull, de president van Disney Streaming.

Bekijk hieronder de officiële aankondiging van de serie door auteur Rick Riordan:

Nog geen abonnement op Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...