‘Percy Jackson’-serie van Disney+ cast nu ook hoofdrolspelers Grover en Annabeth

De aankomende Percy Jackson-reeks van Disney+ begint al stilaan vorm te krijgen. Eerder is The Adam Project-acteur Walker Scobell gecast in de hoofdrol van de halfgod Percy Jackson. Nu kondigde de streamingdienst aan dat ze de andere hoofdrolspelers hebben gevonden. Zo zal acteur Aryan Simhadri de rol van Grover Underwood vertolken en actrice Leah Sava Jeffries speelt Annabeth Chase.

Onlangs vond Disney hun nieuwe Percy Jackson in The Adam Project-ster Walker Scobell. Hij zal dus de hoofdrol spelen in hun aankomende serie genaamd Percy Jackson and the Olympians. In de films werd deze hoofdrol vertolkt door acteur Logan Lerman. Intussen zijn nu ook de andere hoofdrolspelers, namelijk de satyr Grover Underwood en de halfgodin Annabeth Chase, gecast. Zo heeft Variety vernomen. Deze rollen werden voordien vertolkt door Brandon T. Jackson en Alexandra Daddario.

Percy, Grover en Annabeth

De nieuwe live action-serie vertelt het verhaal van de 12-jarige halfgod genaamd Percy Jackson (Scobell). Het is gebaseerd op de boekenreeks van Rick Riordan. Percy heeft nog maar net zijn krachten leren aanvaarden wanneer de oppergod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschichten. Met de hulp van zijn vrienden Grover (Aryan Simhadri) en Annabeth (Leah Sava Jeffries) vertrekt Percy op pad om die te vinden. Enkel zo zal hij namelijk de orde op Olympus kunnen herstellen.

Grover is een satyr, half jongen en half geit, vermomd als een 12-jarige jongen. Hij geeft veel om anderen en zal altijd kiezen wat het beste voor hen is, soms ten koste van zichzelf. Hoewel hij van nature voorzichtig is, zal hij zich altijd in een gevecht storten om zijn vrienden te beschermen, vooral zijn beste vriend Percy.

Annabeth is de dochter van de Griekse godin Athena. Ze is een briljante strateeg met een actieve en nieuwsgierige geest. Nadat ze de laatste vijf jaar in Camp Half-Blood heeft doorgebracht, verlangt ze ernaar om haar moed te bewijzen in de mensenwereld. Ze traint Percy om de mythologische wereld te overleven. Hij helpt haar op zijn beurt om in contact te komen met haar menselijkheid.

Aryan Simhadri en Leah Sava Jeffries

Aryan Simhadri was onlangs te zien in de reboot van Cheaper by the Dozen, ook van Disney+. Daarnaast speelde hij ook de hoofdrol in de Disney Channel Original film Spin. Verder was hij ook te zien in de sitcom Just Roll With It. Andere projecten van Simhadri bevatten o.a. de animatieseries Mira, Royal Detective en Adventures in Wonder Park, The Spongebob Movie: Sponge On The Run, de tv-film Distant Lands en de Netflixfilm The Main Event.

Leah Jeffries is bekend van haar rol als Lola in het muziekdrama Empire van Fox. Maar zo speelde ze ook al de dochter van Erica (Lil Rel Howery) in de komedie Rel. Later zal ze ook nog te zien zijn in de aankomende thriller Beast naast Idris Elba en in de Amazon-film Something From Tiffany’s.

De productie van de Disney+-reeks Percy Jackson and the Olympians zou ergens deze zomer beginnen in Vancouver.

Heb je nog geen Disney+? Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...