‘Cheaper by the Dozen’ krijgt (heel) binnenkort hedendaagse reboot op Disney+

Twaalf kinderen, twee ouders en heel veel chaos. Dat is de samenvatting van de Cheaper by the Dozen-films die aan het begin van deze eeuw enorm populair waren. Nu komt Disney met een reboot van het verhaal, waarin de aanpak iets hedendaagser is, want het gaat nu namelijk over een nieuw samengesteld gezin. Cheaper by the Dozen is vanaf 18 maart 2022 al te zien op Disney+.

Wie aan Cheaper by the Dozen denkt, denkt aan de familie Baker en misschien ook meteen aan acteur Steve Martin die als vader Tom Baker zijn gezin in bedwang probeerde te houden. De eerste film was een groot succes, waardoor er daarna nog twee films volgden in de franchise. Nu heeft Disney dus beslist om het verhaal nieuw leven in te blazen, mits een aantal aanpassingen. Daarvan is al heel wat te zien in de eerste trailer, die Disney+ nu heeft vrijgegeven.

Frisse kijk

Disney

In de originele Cheaper by the Dozen gaat het over een alledaags gezin: twee ouders die twaalf kinderen kregen en die zo goed mogelijk proberen opvoeden. De cast bestond uit een aantal bekende namen, zoals Steve Martin (The Pink Panther, Only Murders in the Building) als vader, Bonnie Hunt (The Green Mile) als moeder, Tom Welling (Smallville, Lucifer) als oudste zoon en Hilary Duff (Lizzie McGuire, How I Met Your Father) als een van de dochters.

Het verhaal van de reboot blijft grotendeels hetzelfde, maar toch zijn er een aantal dingen aangepast aan de hedendaagse tijden waarin we leven. Zo gaat het deze keer om een nieuw samengesteld gezin en zit er ook meer kleur in de cast. De tijden zijn volledig veranderd, dus ongetwijfeld zal er ook meer over het gebruik van smartphones, TikTok en andere moderne zaken gepraat worden. Dat zal ervoor zorgen dat het een volledig andere film lijkt dan de versie uit 2003.

Cast & crew

Het opvallende is dat zowel de nieuwe versie als de originele film één naam gemeen hebben. Shawn Levy, die vooral bekend is door zijn regie in Stranger Things, regisseerde de originele Cheaper by the Dozen. Deze keer keert hij terug als uitvoerend producent. De regie ging naar Gail Lerner.

In de cast schitteren onder andere Gabrielle Union (Bring It On, Bad Boys II), Zach Braff (Scrubs), Erika Christensen (Wuthering Heights), Timon Kyle Durrett, Journee Brown, Kylie Rogers, Andre Robinson, Caylee Blosenski, Aryan Simhadri, Leo Abelo Perry, Mykal-Michelle Harris, Christian Cote, Sebastian Cote en Luke Prael.

Bekijk de trailer van Cheaper by the Dozen hier:

De film is vanaf 18 maart te zien op Disney+. Nog geen abonnement? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...