Elizabeth Holmes-verhaal ‘The Dropout’ krijgt eerste trailer en releasedatum op Disney+

Disney+ voegt heel binnenkort een nieuwe titel toe. Vanaf 20 april is namelijk de reeks The Dropout, origineel van Hulu, te zien op de streamingdienst. De serie gaat over de zaak rond Elizabeth Holmes, haar start-up Theranos en de fraude die ze pleegde. Alle acht afleveringen zullen op dezelfde dag beschikbaar zijn.

The Dropout is vanaf 20 april exclusief te zien op Disney+. De reeks volgt het verhaal van Elizabeth Holmes (Amanda Seyfried) die in Silicon Valley probeert om haar eigen bedrijf uit de grond te stampen. Wanneer haar dat lukt en heel wat mensen in haar zaak beginnen te geloven, loopt het mis. Disney+ deelt nu de eerste beelden van de achtdelige reeks.

Werkelijkheid

Het verhaal van de reeks is volledig gebaseerd op waargebeurde feiten. Elizabeth Holmes was een zakenvrouw en onderneemster die met haar startup rond bloedtesten, Theranos, Silicon Valley veroverde. Ze beweerde dat één simpele, door haar gecreëerde, bloedtest genoeg zou zijn om ziektes als kanker en diabetes op te sporen en kreeg daarvoor enorm veel geld van beleggers en andere mensen die in haar geloofden.

Later bleek dat de test niet werkte, waardoor Holmes heel wat klachten van fraude en misleiding in de bus kreeg. In 2018 werd het bedrijf opgedoekt en begin dit jaar, in januari 2022, werd Holmes schuldig bevonden door een jury van een Californische rechtbank.

Fictie

In The Dropout zal het niet makkelijk zijn om de werkelijkheid van de fictie te onderscheiden, omdat het echte verhaal sowieso al uit een Hollywoodfilm lijkt te komen. In notime ging Elizabeth Holmes van succesvolle jonge zakenvrouw naar “fraudeur en oplichtster.” Dat avontuur zal in de miniserie door actrice Amanda Seyfried (Mamma Mia, Mean Girls) verder vormgegeven worden. Zij speelt de rol van Holmes en wordt ook nog bijgestaan door Naveen Andrews (Lost), Utkarsh Ambudkar (Free Guy, Never Have I Ever…) en nog vele anderen.

The Dropout is origineel van Hulu, maar komt dus slechts een maand na de release op die Amerikaanse streamingdienst naar onze Disney+. De productie ligt in handen van showrunner Elizabeth Meriwether en zij krijgt daarbij de hulp van het trio dat ook de podcast The Dropout: Elizabeth Holmes on Trial maakte: Rebecca Jarvis, Victoria Thompson en Taylor Dunn.

Bekijk hier de trailer van The Dropout:

Nog geen abonnement op Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...