Disney+ cast Zach Braff en Gabrielle Union voor ‘Cheaper by the Dozen’-remake

Cheaper by the Dozen heeft een kleine 20 jaar geleden al eens een remake gekregen. Maar nu gaat Disney+ opnieuw met de film aan de slag. In de loop van 2022 verschijnt op het streamingplatform een derde versie van de film over een gezin met twaalf kinderen.

Onze agenda’s mogen dan wel akelig leeg zijn, die van Disney is dat allerminst. Want alsof het aankomende Cruella en de live action-versies van The Little Mermaid en Pinocchio nog niet genoeg zijn, werkt de studio momenteel aan een remake van Cheaper by the Dozen.

Black-ish-makers

Schrijver van dienst is Black-ish-maker Kenya Barris. Hij zal ook de remake van Cheaper by the Dozen produceren. De regie is in handen van Gail Lerner. De twee hebben ook al samengewerkt aan Black-ish.

Gabrielle Union en Zach Braff

Gabrielle Union (Bring It On, Bad Boys II) speelt in de nieuwe versie van de film de moeder van het gezin. Dat raakte afgelopen december al bekend. Maar nu heeft The Hollywood Reporter ook op de wereld losgelaten wie haar echtgenoot zal spelen.

Het gaat om niemand minder dan acteur Zach Braff (Scrubs, BoJack Horseman). Hij deelde het nieuws ook zelf via sociale media. “Ik heb er altijd van gedroomd om met Gabrielle Union getrouwd te zijn”, schreef hij grappend bij een screenshot van het artikel van THR.

Cheaper by the Dozen

Cheaper by the Dozen verscheen voor het eerst in 1950. In die film speelden Myrna Loy en Clifton Webb respectievelijk Lillian en Frank Gilbreth, de ouders van maar liefst twaalf kinderen.

Zo’n vijftig jaar later nam Shawn Levy (Stranger Things) de film opnieuw onder handen. In die versie vertolkten Steve Martin en Bonnie Hunt de ouders van het kroostrijke gezin. Twee jaar later kreeg die remake ook een vervolg.

Meer
Lees meer...