‘Stranger Things’ voegt acht nieuwe namen toe aan cast voor seizoen 4

De populaire Netflix-reeks Stranger Things heeft maar liefst acht nieuwe castleden toegevoegd voor het aankomende vierde seizoen. De bekendste namen daarbij zijn Robert Englund (Freddy Krueger in Nightmare on Elm Street) en Tom Wlaschiha (Jaqen H’ghar in Game of Thrones).

Het vierde seizoen van Stranger Things moest in principe dit jaar nog op Netflix verschijnen. Of dat nog steeds het geval is, is niet helemaal duidelijk, al lijkt het onwaarschijnlijk. De coronacrisis gooide namelijk ook hier roet in het eten en de opnames moesten even stilgelegd worden. In totaal liepen ze op die manier ongeveer een half jaar vertraging op.

Rusland

Toch weetje we al een beetje waaraan we ons mogen verwachten in het aankomende seizoen. In februari loste Netflix namelijk uit het niets een teaser trailer. Daarop was te zien dat Hopper (David Harbor) nog leeft en gevangen gehouden wordt in Rusland.

Het is daar ook dat we voormalig Game of Thrones-acteur Tom Wlaschiha zullen tegenkomen. Hij speelt namelijk Dmitri, een Russische gevangenisbewaarder die bevriend raakt met Hopper. Nikola Djuricko zal dan weer te zien zijn als Yuri, een louche en onvoorspelbare Russische smokkelaar die houdt van slechte grappen, koude, geld en knapperige pindakaas.

Psychiatrisch ziekenhuis

Jamie Campbell Bower (Caius in The Twilight Saga en de jonge Gellert Grindelwald in de Harry Potter– en Fantastic Beasts-films) krijgt de rol van Peter Ballard. Dat is een zorgzame man die werkt als een verpleger in een psychiatrisch ziekenhuis. Ook Robert Englund vinden we terug in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar speelt hij Victor Creel, een gestoorde en intimiderende man die in de jaren vijftig is opgesloten voor een gruwelijke moord.

Hawkins

Eduardo Franco (American Vandal) speelt dan weer Argylen, een vrolijke stoner die met trots heerlijke pizzataarten levert voor Surfer Boy Pizza. Hij is de nieuwe beste vriend van Jonathan. Joseph Quinn (Catherine the Great) is te zien als Eddie Munson. Hij is een metalhead uit de jaren 80 die The Hellfire Club runt, de officiële D&D-club van Hawkins High.

Tot slot zien we ook voor het eerst Sherman Augustus (Westworld, Into the Badlands) als luitenant-kolonel Sullivan en Mason Dye (Teen Wolf) als Jason Carver. Die eerste denkt te weten hoe hij het kwaad in Hawkins voor eens en voor altijd kan stoppen. Die tweede ziet door het kwaad in Hawkins zijn perfecte wereld verstoord worden.

Kan je niet wachten? Dan vind je hier een lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...