‘Stranger Things’ hervat opnames seizoen 4

Geweldig nieuws vanuit de Upside Down, want de opnames voor het vierde seizoen van Stranger Things zijn eindelijk hervat. In maart moesten de opnames na een maand al stilgelegd worden door de uitbraak van het coronavirus.

Net zoals bijna alle reeksen, moest Stranger Things eerder dit jaar de productie stilleggen. Op dat moment waren enkel de scènes die zich afspeelden in Rusland al ingeblikt. Die weren opgenomen in Vilnius in Litouwen. Maar nu zijn de opnames hervat in de Verenigde Staten.

Stranger Things

Met een tweet maakt het team achter Stranger Things bekend dat de opnames voor het vierde seizoen opnieuw gestart zijn. Bij een foto van een klapbord staat de boodschap: “Ondertussen in de Upside Down …”. Daardoor is het overduidelijk: de set van het vierde seizoen van Stranger Things is opnieuw up and running.

De opnames voor het vierde seizoen gingen van start in februari van dit jaar. Maar amper een maand later moesten de opnames al weer gestaakt worden door de uitbraak van het coronavirus. We zijn ondertussen bijna 7 maanden later en de opnames kunnen eindelijk hervat worden.

Seizoen 4

We kregen al een eerste blik op het vierde seizoen, waardoor we al een klein beetje konden raden wat ons te wachten staat. In de korte teaser kregen we namelijk al een sneeuwlandschap te zien waarin Jim Hopper aan het bouwen was aan een treinspoor. De video kreeg de naam “From Russia with love” waardoor we kunnen vermoeden dat het vierde seizoen zich (gedeeltelijk) zal afspelen in Rusland.

Ook de makers van de reeks Ross en Matt Butler bevestigden de verhuis naar Rusland. “We zijn blij dat Hopper terugkeert. Al is het niet enkel goed nieuws voor onze ‘Amerikaan’. Hopper leeft in gevangenschap ver weg van thuis in het besneeuwde niemandsland van Kamchatka, Rusland. Daar zal hij oog in oog komen te staan met gevaren, zowel menselijk als … anders. Ondertussen worden we in de Verenigde Staten geconfronteerd met een nieuwe soort horror, iets dat lang begraven bleef, maar nu alles verbindt.” Dat klinkt alvast veelbelovend.

Voor het vierde seizoen keert de bekende cast van de reeks terug. Zo werden alle acteurs uit de vorige seizoenen bevestigd en krijgen Karen Wheeler (Cara Buono) en Murray Bauman (Brett Gelman) in het vierde seizoen een grotere rol. Wanneer het vierde seizoen op Netflix zal verschijnen, is nog niet geweten.

Stranger Things is een van de reeksen op onze top 50 met de beste series op Netflix, de volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...