Luke Evans na ‘Beauty and the Beast’ ook gecast in live action-versie ‘Pinocchio’

Disney is nog lang niet klaar met live action-versies maken van z’n grootste (en minder grote) klassiekers. De volgende in het rijtje is Pinocchio. Wie in de huid (of toch tenminste de outfit) van de houten pop zal kruipen, is momenteel nog niet bekend. Maar geleidelijk aan geraken wel meer gaten in de castinglijst gevuld.

Niemand minder dan Luke Evans zal in Pinocchio te zien zijn. De acteur heeft al ervaring met live action-versies van Disneyklassiekers. Hij speelde namelijk ook al de rol van Gaston in Beauty and the Beast. In Pinocchio zal hij opnieuw een slechterik vertolken.

De koetsier

Volgens entertainmentwebsite Deadline zal Evans in de huid van ‘de koetsier’ (coachman) kruipen. Hij lokt kinderen naar Pleziereiland, waar hij ze in ezels verandert en daarna op de zwarte markt verkoopt. Toen Pinocchio in 1940 verscheen, kreeg dat personage de stem van Charles Judles. Die man was in totaal in bijna 140 films te horen.

Tom Hanks wordt Geppetto

Naast Luke Evans heeft Disney nog een andere (nog bekendere) acteur kunnen strikken voor een rol in Pinocchio. Het gaat om niemand minder dan Tom Hanks. Hij zal in de huid van Geppetto kruipen. Da’s de speelgoedmaker die Pinokkio creëert en (per ongeluk) tot leven wekt.

De komst van Tom Hanks heeft Disney waarschijnlijk te danken aan de regisseur die Pinocchio zal maken. Da’s namelijk Robert Zemeckis, met wie Hanks al samengewerkt heeft aan Forrest Gump. Zemeckis schrijft het script van Pinocchio samen met Chris Weitz. Die laatste schreef ook al de remake van Cinderella die in 2015 verscheen.

Disney+

Pinocchio zal niet in de bioscoop te zien zijn wanneer ie verschijnt. Dat heeft Disney bekendgemaakt tijdens z’n jaarlijkse Investor Day, die in 2020 in december georganiseerd werd. De film zal (waarschijnlijk voor een extra kost) meteen op Disney+ in première gaan. Ook Peter Pan & Wendy, de nieuwe versie van Peter Pan zal rechtstreeks naar Disney+ trekken. Daarin zal niemand minder dan Jude Law te zien zijn als Captain Hook.

Meer
Lees meer...