‘The Adam Project’-acteur Walker Scobell (13) wordt nieuwe Percy Jackson in Disneyreeks

Het gaat hard voor acteur Walker Scobell (13). Hij speelde nog maar net zijn allereerste filmrol in The Adam Project met Ryan Reynolds, en daar is de volgende al. De jonge acteur is namelijk officieel gecast als Percy Jackson in de nieuwe Disney+-reeks over het populaire personage. Met de casting van de 13-jarige Scobell blijft de reeks alvast dichter bij het verhaal van de boeken.

Disney heeft officieel bekendgemaakt wie de nieuwe Percy Jackson is. Dat meldt Screen Rant. Niemand minder dan acteur Walker Scobell zal de rol op zich nemen in de aankomende reeks. Wanneer de reeks precies op Disney+ komt, is nog niet duidelijk. Maar de casting van de 13-jarige acteur zorgt er alvast voor dat het verhaal iets dichter ligt bij het originele boek. Daarin was het personage Percy Jackson slechts 12 jaar oud.

Percy Jackson

Percy Jackson is bij velen bekend. Percy is een halfgod, zijn moeder is sterfelijk en zijn vader is de Griekse god Poseidon. Het verhaal bevat heel wat Griekse mythologie, waardoor het heel snel in hetzelfde genre als Narnia en Harry Potter terechtkwam. In de originele boeken van schrijver Rick Riordan is Jackson slechts 12 jaar oud, maar in de eerste verfilming was dat niet het geval.

In 2010 kwam Percy Jackson and the Lightning Thief uit, waarin acteur Logan Lerman de hoofdrol speelde. In 2013 volgde er nog een tweede film, maar uiteindelijk stopte de franchise. Het had namelijk een minder groot en sterk fandom dan verwacht. Lerman was ook al 18 jaar oud aan het begin van de filmfranchise.

Walker Scobell

Dat zal in de nieuwe Disney+-reeks niet het geval zijn. Disney castte namelijk de jonge acteur Walker Scobell als Percy Jackson. Scobell is nog maar 13 jaar, wat hem slechts één jaar ouder maakt dan het personage. De productie van de nieuwe reeks zou nog deze zomer van start gaan, maar wanneer de release precies zal volgen, is nog niet bekend.

Walker Scobell is geen onbekende naam bij de filmfans. De jonge Amerikaan was namelijk nog maar net te zien in de Netflixfilm The Adam Project. Daarin speelde hij de jonge versie van acteur Ryan Reynolds, die hem in verschillende interviews al loofde. Volgens Reynolds is Scobell écht een jonge versie van hem en ligt er voor de jonge Amerikaan een mooie toekomst in het verschiet. Met zijn rol als de nieuwe Percy Jackson zal de 13-jarige Scobell zijn leermeester Reynolds alvast niet teleurstellen.

Bekijk hier een interview met Walker Scobell over The Adam Project:

Meer
Lees meer...