‘Eric’ met Benedict Cumberbatch krijgt officiële trailer

Netflix heeft de officiële trailer gelost voor de nieuwe reeks Eric. Daarin volgen we Vincent, gespeeld door Benedict Cumberbatch, die er alles aan probeert te doen om zijn 9-jarige zoon Edgar terug te vinden. Daarvoor schakelt hij de hulp in van Eric, het monster dat Edgar tekende.

Eind deze maand verschijnt de nieuwe reeks Eric op Netflix. Het gaat om een limited series van zes afleveringen waarin we de wanhopige vader Vincent (Benedict Cumberbatch) volgen. Hij doet er alles aan om zijn 9-jarige zoon Edgar terug te vinden, die spoorloos verdween op weg naar school.

Eric

In Eric volgen we dus Vincent (Benedict Cumberbatch). Hij is een van de bekendste poppenspelers in New York en is het brein achter het populaire televisieprogramma Good Day Sunshine. Maar zijn hele leven stort in elkaar wanneer zijn 9-jarige zoon Edgar verdwijnt op weg naar school.

Vincent probeert er alles aan te doen om zijn zoon terug te vinden. Daarbij vindt hij tekeningen van Eric, een blauw monster dat Edgar tekende. Vincent hoopt om zijn zoon terug te vinden door Eric op televisie te krijgen. Het obsessieve gedrag van Vincent zorgt ervoor dat zijn familie, collega’s en zelfs de detective zich van hem beginnen te distantiëren, waardoor Eric zijn enige bondgenoot wordt in de zoektocht naar zijn zoon.

De reeks speelt zich af in New York in de jaren 80, waarbij zaken als racisme en de AIDS-epidemie ook aangekaart zullen worden.

Cast

Naast Benedict Cumberbatch (Sherlock, The Imitation Game) zullen ook Gaby Hoffmann (Girls, C’mon C’mon), McKinley Belcher III (Ozark, One Piece) en kindacteur Ivan Howe te zien zijn in de reeks. De regie is in handen van Lucy Forbes, die eerder al verantwoordelijk was voor onder andere. This Is Going To Hurt en The End of the F***ing World.

De reeks zal bestaan uit zes afleveringen, die vanaf donderdag 30 mei te vinden zullen zijn op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor Eric:

Eric verschijnt op donderdag 30 mei op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...