Left Right
scrollTop top

Erik Cowie (53) uit ‘Tiger King’ overleden


Erik Cowie Tiger King
© Netflix

Erik Cowie, die we leerden kennen als verzorger uit de zoo van Joe Exotic in Tiger King, is overleden op 53-jarige leeftijd. De precieze doodsoorzaak is nog niet bekend, maar volgens bronnen zijn er geen vermoedens van kwaad opzet.

Droef nieuws over Tiger King, want verzorger Erik Cowie is op 53-jarige leeftijd overleden. TMZ vernam het nieuws via bronnen bij de politie. Het zou gaan om een natuurlijke dood. Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat het zou gaan om kwaad opzet.

Cowie overleed in de slaapkamer van een appartement in New York. Het is nog niet duidelijk of het zijn eigen appartement was. Volgens TMZ zijn er geen drugs gevonden in het appartement, maar een toxicologisch onderzoek zal verder uitzoeken of er drugs of alcohol in zijn bloed aanwezig was. Na de release van Tiger King op Netflix beklemtoonde Cowie dat hij geen drugs gebruikte. Dat deed hij als reactie op vermoedens van kijkers die het tegendeel vermoedden na het programma. Wel zou dierenverzorger in het verleden verslaafd geweest zijn aan alcohol.

Erik Cowie

Erik Cowie was een van de mensen die werkten in de zoo van Joe Exotic in Tiger King. Die positie kreeg hij zonder enige ervaring, maar nadat hij een oproep had gezien op Craiglist. “Ik was ten einde raad toen”, zei hij daarover in het programma.

Zelfs nadat Joe Exotic in de gevangenis belandde en de zoo werd overgenomen door Jeff Lowe was Cowie al vijf jaar in dienst in het Greater Wynnewood Exotic Animal Park. Ook nadien bleef hij werken in de dierentuin bij de wilde katten. Hij is ook een van de personen die opgeroepen was al getuige op het proces tegen Joe Exotic. Daar vertelde Erik Cowie hoe zijn baas oudere tijgers doodde om ruimte te maken voor nieuwe dieren.

Tiger King

Onlangs verklapte Netflix per ongeluk dat er binnenkort een tweede seizoen zal verschijnen van Tiger King. Bij Tiger King op Netflix stond namelijk kort te lezen dat het tweede seizoen “coming soon” was. Een dag later was die boodschap al weer verdwenen, maar heel wat mensen hadden het op dat moment al zien staan.

Dat tweede seizoen zal vermoedelijk gaan over de vele – voorlopig vruchteloze – pogingen van Joe Exotic om vervroegd vrij te komen. Hij zit op dit moment een straf van 23 jaar uit voor de verwaarlozing van de katachtigen in z’n zoo. Maar er zijn nog andere interessante ontwikkelingen geweest. Zo is Joe Exotic ondertussen gescheiden van zijn man Dillon Passage, zag hij zijn zoo in de handen vallen van zijn aartsrivale Carole Baskin en is er bij hem prostaatkanker vastgesteld. Aangezien Erik Cowie nog steeds in de zoo van Joe Exotic/Jeff Lowe werkte, zal hij waarschijnlijk nog opduiken in het tweede seizoen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…