‘Eurosong’ keert in 2025 terug als Vlaamse voorronde voor Eurovisiesongfestival

Wat al enige tijd in de lucht ging, is nu ook officieel. Eurosong keert in 2025 terug op VRT 1. Volgend jaar zal de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival opnieuw via een selectiewedstrijd gekozen worden. In Eurosong zal op zoek gegaan worden naar een opvolger voor Gustaph.

Eurosong heeft in Vlaanderen een nogal dubbele reputatie bij de fans van het Eurovisiesongfestival. Het programma leverde lang om de twee jaar enkele weken vermakelijke televisie op. Maar de winnaar deed het zelden goed op het Songfestival zelf.

Gustaph

Datzelfde resultaat leek in de maak toen Vlaanderen en een vakjury op 14 januari 2023 Because of You van Gustaph kozen als Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival. Ons land zakte bij de bookmakers namelijk naar de onderste regionen. Maar op het moment van de waarheid stond Gustaph er, met een mooi zevende plaats als gevolg.

Toen al was het zo goed als zeker dat Eurosong zou terugkeren. Dat heeft Peter Van de Veire nu ook bevestigd aan de website songfestival.be. “De vorige keer heeft dit geloond, we hebben een unieke winnaar gehad”, klonk het daar.

Eurosong 2025

Hoe die Vlaamse voorronde er exact uit zal zien, is nog niet bekendgemaakt. Wel weten we al dat Peter Van de Veire opnieuw presentator van dienst zal zijn en het programma zal eindigen met een grote show. In 2023 werden zeven artiesten geselecteerd die elk twee nummers mochten presenteren. Vooraf kon het publiek daarvan telkens hun favoriete nummer kiezen. Die zeven nummers namen het dan in een liveshow tegen elkaar op. Uiteindelijk was het een jury samen met het publiek die beslisten over de winnaar.

Meer
Lees meer...