Eurovisiesongfestival-revelatie Käärijä komt naar België

Dubbel goed nieuws voor de fans van het Eurovisiesongfestival. Want na de bekendmaking van Malmö als gaststad voor de editie van 2024, volgt ook het nieuws dat de Finse topfavoriet van vorige editie, Käärijä, naar België komt. Hij zal op 18 oktober 2023 in de Antwerpse Trix staan.

Hoewel hij nipt naast de overwinning in Liverpool greep, is de Finse Käärijä nog steeds een publieksfavoriet. Hij behaalde tijdens de laatste editie van het Eurovisiesongfestival de meeste stemmen van het publiek, maar dat bleek net niet genoeg om Loreen te verslaan. In 2024 zal het festival dus in Zweden plaatsvinden, maar dat neemt niet weg dat het publiek de runner-up is vergeten.

In het najaar gaat Käärijä op tour en daarbij houdt hij ook halt in België. Die stop wordt alvast op heel wat enthousiasme onthaald.

Käärijä

Al sinds de aanloop naar het Eurovisiesongfestival in mei van dit jaar, is Käärijä geen onbekende meer. Hij viel op in zijn fluogroene pakje, zijn gekke dansmoves en zijn verwarde uitstraling. Ook de bookmakers bleken meteen fan te zijn van zijn Cha Cha Cha, want de Fin pronkte, samen met Loreen, bovenaan de voorspellingen.

Het was dan ook al snel duidelijk dat de liedjeswedstrijd in Liverpool zelf een face-off tussen Zweden en Finland zou worden. Uiteindelijk werd die strijd gewonnen door Loreen met Tattoo. Zij behaalde minder publieksstemmen dan Käärijä, maar haalde het dankzij de jury. Alvast een systeem waar heel wat personen in de toekomst verandering in willen brengen.

Concert

Het Eurovisiesongfestival won hij dus niet, maar de harten van het Europese publiek wel. Dat resulteert nu dus in een tour van de Fin. Die tour start op 14 oktober in het Zweedse Stockholm en houdt halt in slechts zeven landen. Op 15 oktober is Käärijä te zien in het Estse Tallinn, daarna reist hij door naar Berlijn en Munchen in Duitsland en dan staat hij op 18 oktober in Trix in Antwerpen.

Daarna gaat zijn tocht meteen naar de overkant van de zee, waar hij nog in Glasgow (Schotland), Dublin (Ierland) en Londen (Engeland) staat. De kleine tour eindigt al op 23 oktober.

Tickets voor Käärijä in Trix gaan op 13 juli om 10 uur in verkoop.

Meer
Lees meer...