Eurovisiesongfestival maakt presentatoren bekend met terugkeer van fan favorite

Het Eurovisiesongfestival heeft de hosts voor de editie van 2024 bekendgemaakt. De wedstrijd keert daarbij voor de derde keer in elf jaar tijd terug naar Zweden en dat zal het doen met een oude bekende. Echte Eurovisiefans hoopten het natuurlijk stiekem al, maar nu is het ook officieel: Petra Mede keert terug. Deze keer zal ze het Eurovisiesongfestival presenteren met actrice Malin Åkerman.

Vorig jaar schreef Zweden geschiedenis op het Eurovisiesongfestival. Het land evenaarde namelijk op slag twee indrukwekkende records die jarenlang op naam van Ierland stonden. Met zeven overwinningen staat Zweden nu met Ierland op de eerste plaats in de ranking met meeste overwinningen voor één land en Loreen mocht Johnny Logan bijtreden als enige artiesten die twee keer het Eurovisiesongfestival wonnen. Door de overwinning mag Zweden opnieuw de wedstrijd organiseren en daar horen natuurlijk ook hosts bij. En die zijn nu bekend.

Petra Mede

Doordat Zweden in de laatste elf jaar drie keer het Eurovisiesongfestival wist te winnen, mocht het land de wedstrijd ook al evenveel keer presenteren. Bij de vorige twee edities in Zweden was er zo één vaste waarde: Petra Mede. In 2013 deed ze dat in haar eentje, met Eric Saade in de green room. In 2016 kreeg ze het gezelschap van Måns Zelmerlow.

Deze twee shows worden door veel fans gezien als de grappigste uit de geschiedenis van de liedjeswedstrijd, waarbij het intervalmoment op geniale wijze werd ingevuld. Met als hoogtepunt natuurlijk het “ultieme Eurovisienummer” Love Love Peace Peace.

Bekijk hier nog eens Love Love Peace Peace:

Malin Åkerman

Dit jaar krijgt Petra een nieuwe cohost. Het gaat om actrice Malin Åkerman. Zij is geboren in Zweden, maar bracht een groot deel van haar jeugd door in Canada. Op dit moment woont ze in Los Angeles. Daardoor is ze als actrice te zien in verschillende Zweedse, maar ook Engelstalige films en series. Zo kan je haar kennen van de films Watchmen en The Proposal en de series The Comeback en Entourage.

In een officieel statement laten de twee alvast weten dat ze zin hebben om de wedstrijd te hosten. “Het is onmogelijk om te omschrijven hoe ik me voel. Ik ben zo enthousiast en ook een beetje nerveus, maar op een positieve manier. Ik ben altijd een fan geweest van het Eurovisiesongfestival en om een deel uit te maken van deze geweldig show en dat samen met Petra is een droom die werkelijkheid wordt. Petra is een van de grappigste vrouwen die ik ooit ontmoet heb.”

Petra zelf kijkt ook uit naar haar derde Eurovisiesongfestival: “Beeld je in dat je nog eens de kans krijgt om het Eurovisiesongfestival te presenteren! Het is zo’n geweldige eer. Nadat ik het festival eerst alleen en dan samen met de geweldige Måns Zelmerlöw mocht presenteren, kijk ik er nu echt naar uit om samen te werken met Malin. We kenden elkaar nog niet, maar nu hebben we elkaar al een paar keer gezien en ik ben helemaal verkocht. Het gaat geweldig worden om met haar samen te werken.”

Petra Mede en Måns Zelmerlow werden in 2016 door Eurovisiefans verkozen tot de beste hosts van 2010 tot 2016 waardoor Eurovisie dit overzicht maakte van de beste momenten:

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats op dinsdag 7 mei, donderdag 9 mei en zaterdag 11 mei in Malmö, Zweden.

Meer
Lees meer...