Eurovisiesongfestival trekt naar Rotterdam!

Het Eurovisiesongfestival zal volgend jaar plaatsvinden in Rotterdam. Na de overwinning van Duncan Laurence op het liedjesfestijn, lag het al vast dat het Eurovisiesongfestival naar onze noorderburen trekt, maar de stad was nog lang geheim. Het ging nog tussen Maastricht en Rotterdam en uiteindelijk is de keuze gevallen op die laatste.

Wie het Eurovisiesongfestival eens in levenden lijve wil meemaken, moet volgend jaar in de week van 11 mei naar Rotterdam afzakken. De halve finales zullen plaatsvinden op 12 en 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei.

Rotterdam of Maastricht?

Het heeft maanden tijd gekost, maar eindelijk weten we waar we volgend jaar moeten zijn voor het festival van glitters, pluimen en modulaties. De EBU (European Broadcasting Union) heeft na lang wikken en wegen gekozen voor Rotterdam en dus niet Maastricht. Aanvankelijk wilden vijf steden het Songfestival organiseren, maar één voor één vielen ze af, tot er maar één stad overbleef. En dat is dus Rotterdam.

Het Songfestival zal plaatsvinden van 12 tot 16 mei in de Ahoy. Tickets voor het grootschalige evenement zullen later pas beschikbaar worden.

Bekijk hier nog eens het optreden waarmee Duncan Laurence het Eurovisiesongfestival won:

Meer
Lees meer...