Nederland wint Eurovisiesongfestival 2019: de triomf van Duncan Laurence

De kogel is door de kerk: Duncan Laurence is de winnaar van de 64ste editie van het Eurovisiesongfestival. De puntenverdeling werd een nek-aan-nekrace, maar op het allerlaatste moment sleepte de inzending van onze noorderburen de overwinning in de wacht. Proficiat, Duncan Laurence, met je prachtige song ‘Arcade’!

Duncan Laurence werd na een razend spannende puntenverdeling toch nog de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2019. Het leek er even op dat de Noren of de inzending uit Noord-Macedonië met de titel aan de haal zouden gaan, maar Duncan Laurence wist die laatste, cruciale punten te sprokkelen.

Duncan wordt gevolgd door de inzendingen van Italië, Rusland, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Azerbeidzjan, Noord-Macedonië, Australië en IJsland.

Duchtige concurrentie

Duncan Laurence zat tijdens zijn ballade achter een opvallend kleine piano, wat hem relatief groot van gestalte deed lijken. Arcade is momenteel al een echte hit in Nederland. Of de track ook in de rest van Europa zal aanslaan, is nog af te wachten.

Duncan had het in de finale zwaar te verduren, want ook Zwitserland, Zweden, IJsland, Rusland, Frankrijk en Italië lieten in de halve finales al verpletterende indrukken na.

De officiële clip voor Arcade van Duncan Laurence:

De opvolgers:

2. Italië: Mahmood – Soldi

3. Rusland: Sergey Lazarev – Scream

4. Zwitserland: Luca Hänni – She Got Me

5. Noorwegen: KEiiNO – Spirit In The Sky

6. Zweden: John Lundvik – Too Late For Love

7. Azerbeidzjan: Chingiz – Truth

8. Noord-Macedonië: Tamara Todevksa – Proud

9. Australië: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity

10. IJsland: Hatari – Hatrið mun sigra

Herbekijk hier de volledige show:

Meer
Lees meer...