Eurovisiesongfestival trekt naar Verenigde Staten: eerste uitzending al in 2021

Het Eurovisie Songfestival wordt al een aantal jaar uitgezonden in de Verenigde Staten. Nu staat het land open voor een Amerikaanse editie van het songfestival. De Zweedse producent Brain Academy zegt dat er al verschillende grote televisiezenders interesse toonden in het uitzenden van de show.

De Verenigde Staten hebben interesse in een eigen songfestival. Ze zenden al verschillende jaren het Eurovisiesongfestival uit, maar nu is er dus interesse voor een eigen muziekfeest. European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het songfestival, tekende al een intentieovereenkomst met de Zweedse producent Brain Academy. Het doel: een Amerikaans songfestival in 2021.

Staten, steden of artiesten?

In de Verenigde Staten wordt het Eurovisiesongfestival al een aantal jaar op rij uitgezonden. Daar neemt zender LogoTV de uitzending voor zijn rekening. Die zender richt zich vooral op de LGBTQ-gemeenschap. Dit jaar besloot het station om het songfestival niet uit te zender in de Verenigde Staten, zelfs niet met de komst van Madonna.

De Zweedse producent Brain Academy weet nog niet welke richting het op wil met het Amerikaans songfestival. De producent gaat kijken of de VS wil werken met staten, steden of artiesten die het tegen elkaar moeten opnemen.

Eurovisie in Nederland

Duncan Laurence Eurovisie Songfestival
GettyImages

In Europa weten we bijna waar het Eurovisiesongfestival 2020 zal plaatsvinden. Op 30 augustus maakt Nederland de locatie bekend waar Duncan Laurence, de winnaar van dit jaar, zijn openingsact zal doen. Momenteel gaat het tussen de steden Maastricht en Rotterdam. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zei onlangs wel dat ze er in ieder geval iets speciaal van willen maken. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de onthulling.

Meer
Lees meer...