Evi Hanssen houdt het één aflevering uit in ‘De Slimste Mens’ in Nederland

De Nederlandse versie van De Slimste Mens komt maar al te graag shoppen in België. Voor het vierde seizoen op rij doet er namelijk een Belg mee aan het programma. Deze keer was het de beurt aan presentatrice Evi Hanssen. Zij heeft al langer een carrière in Nederland en mocht nu dus ook plaatsnemen op de iconische stoel.

Na Philippe Geubels, Erik Van Looy en Jeroom was het dit seizoen aan Evi Hanssen om ons land te vertegenwoordigen in de Nederlandse versie van De Slimste Mens. Tot nu toe bracht presentator en regisseur Erik Van Looy het er het best van af. Hij haalde vijf afleveringen en mocht dus terugkeren voor de finaleweken. De lat voor Evi Hanssen lag dus hoog.

Nederlandse lunch

De Slimste Mens is bij onze noorderburen al toe aan zijn 23ste seizoen. Omdat er vaak een zomer- en wintereditie is, zijn dat er zelfs al meer dan bij ons. Toch heeft het programma nog niets aan populariteit ingeboet.

In haar eerste aflevering nam Evi Hanssen het op tegen fotograaf Jan Dirk van der Burg en rapper en acteur Akwasi. Al in de eerste minuten maakt de presentatrice een opvallende opmerking over het verschil tussen lunch in Vlaanderen en Nederland. “Ik kwam hier aan en ze zeiden me dat er lunch was voorzien. En ja, er lag inderdaad een broodje onder een plasticfolie”, vertelde ze.

Eén aflevering

Daarna was het tijd voor de quiz en daarin had Evi het moeilijk. Hoewel alles in de eerste ronde nog redelijk goed verliep, was dat bij Open Deur minder het geval. Daar kon ze geen enkel kernwoord geven. In de puzzelronde verliep het iets vlotter, maar in de fotoronde had Hanssen weer geen geluk. Ze kon het thema van de ronde niet achterhalen, waardoor ze maar drie goede antwoorden kon geven.

Uiteindelijk ging ze de filmpjesronde in met slechts 107 seconden. In die ronde kon ze nog enkele seconden winnen, waardoor ze de finale startte met 188 seconden. Die finale speelde ze tegen fotograaf Jan Dirk, die begon met 228 seconden. De strijd ging lang gelijk op maar bij een vraag over Melanzane alla parmigiana kon Jan Dirk het afmaken. Evi Hanssens deelname blijft dus bij één aflevering.

Meer
Lees meer...