Jeroom waagt zijn kans in Nederlandse versie van ‘De Slimste Mens’

Jeroom zal binnen binnenkort zijn jurystoel in De Slimste Mens ter Wereld tijdelijk inruilen. Hij waagt zich als kandidaat namelijk zelf aan een deelname in de Nederlandse versie van De Slimste Mens.

Sinds 2015 is Jeroom regelmatig als jurylid te zien in De Slimste Mens ter Wereld. Hij begint later dit jaar dus al aan zijn negende seizoen in die rol. Maar ook als deelnemer was de cartoonist en televisiemaker al twee keer te zien in het programma. Dat deed hij een eerste keer in 2013 toen hij het drie afleveringen volhield, waarvan hij er twee won. Dat bleek uiteindelijk nipt genoeg voor een plaats in de finaleweken, waar Jeroom een vijfde plaats behaalde.

Vorig jaar mocht hij terugkeren voor de De Allerslimste Mens ter Wereld. Daarin kon Jeroom minder overtuigen, want bij zijn eerste aflevering – de eerste van het seizoen – sneuvelde hij al tegen Jonas Geirnaert en Ella Leyers.

De Slimste Mens

Deze zomer krijgen we Jeroom dus opnieuw als quizzer te zien. Op 31 juli gaat in Nederland namelijk het nieuwe seizoen van De Slimste Mens van start mét Jeroom als deelnemer. Het is nog niet bekend in welke aflevering hij een eerste keer zal te zien zijn. De Slimste Mens is te zien op NPO 2.

Het is al het derde seizoen van De Slimste Mens op een rij dat een Belg zal deelnemen. Philippe Geubels was de eerste die dat deed, maar hij hield het maar één aflevering uit. Afgelopen winter was het dan aan Erik Van Looy. Hij was uiteindelijk in vijf afleveringen te zien en behaalde zo de finaleweek.

Meer
Lees meer...