‘Boris’: De reis van Jeroom, Bockie en Jonas eindigt in emotionele laatste aflevering

Morgen is het tijd voor de allerlaatste aflevering van Boris. Daarin komen Jeroom, Bockie en Jonas aan op hun laatste bestemming: Takakkaw Falls. Daar zal Jeroom de assen van zijn broer Boris uitstrooien over een indrukwekkend berglandschap. Daarmee komt er ook meteen een einde aan de roadtrip die het viertal de voorbije weken maakte.

Toen Jeroom nog een tiener was, werd er bij zijn broer Boris kanker vastgesteld. Vastberaden om die ziekte te overwinnen, nam hij zich toen voor om een reis door Canada te maken eens hij genezen was. Zo ver kwam het echter nooit, want niet veel later stierf Boris.

Dat is ondertussen 25 jaar geleden en dus vond Jeroom het tijd om zijn overleden broer te eren door de reis te maken die hij eigenlijk zelf had willen maken. Dat doet hij in een camper en gewapend met een Lonely Planet uit 1997. Zijn beste vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper gingen mee als “emotionele sherpa’s”. Die reis komt morgen, op een emotionele manier, tot een einde.

Boris

De voorbije weken konden kijkers zien hoe Jeroom, Jonas en Bockie van het oosten naar het westen van Canada trokken als eerbetoon aan Boris Snelders, de oudere broer van Jeroom. Tijdens die reis ging het vaak van emotioneel en hartverscheurend naar grappig en humoristisch. Zo zagen we meerdere keren hoe het trio op zoek ging naar “de grootste dingen” zoals de grootste hockeystick ter wereld, de grootste pedel ter wereld én de grootste kreeft ter wereld.

Maar daarnaast stond ook het adembenemende landschap van Canada centraal, waar Boris zo’n fan van was. In de laatste aflevering trekt het viertal, inclusief Boris, naar hun laatste stop: Takakkaw Falls. Daar staat de groep een lastige wandeling te wachten naar het uitkijkpunt waar Jeroom de as van zijn broer zal uitstrooien. Op de weg daarnaartoe krijgt de kijker alvast een laatste blik op het leven van Boris te zien, iets wat niemand onberoerd zal laten. Zeker niet wanneer Bockie beslist om er nog enkele emotionele uitspraken tegenaan te gooien.

De laatste aflevering van Boris is op woensdag om 21 uur te zien op Play4. Bekijk hier alvast een fragment.

Meer
Lees meer...