X nu al beu? Dit is hoe je het oude logo van Twitter terug op je startscherm krijgt

Begin vorige week kwam Elon Musk weer met een vernieuwing op Twitter. De site zal vanaf nu namelijk geen Twitter meer heten, maar X. Daarbij hoorde natuurlijk ook meteen een nieuw logo, maar daar was niemand écht fan van. Daarom bestaat er ook een simpele manier om het nieuwe logo van de site in je gsm naar het oude logo te veranderen.

Sinds Elon Musk het sociale platform Twitter kocht, lijkt er geen week voorbij te gaan zonder een nieuwe ingeving van de zakenman. Zo gaf hij ons onder andere al Twitter Blue, een abonnement waarbij je een maandelijkse bijdrage betaalt in ruil voor een blauw vinkje, langere tweets, enzovoort.

Daarnaast bracht hij ook al enkele veranderingen door op de tijdlijn. Zo kon je zonder Blue-abonnement een tijdlang maar een beperkt aantal tweets zien en kondigde hij recent ook aan dat de Twitter Circles zullen verdwijnen. Maar op termijn wilde Musk dus ook de volledige site rebranden naar X. Op die manier zal het medium onderdeel uitmaken van zijn nieuw samengestelde entiteit X.Corp. Daar hoorde dus ook een nieuw logo bij.

X

Ondertussen is het bekende vogeltje van Twitter bij de meesten gaan vliegen, want het nieuwe logo heeft zo goed als overal zijn intrede al gedaan. Dat kon natuurlijk op heel wat kritiek rekenen, zo zou de X veel weg hebben van heel wat pornosites, maar uiteindelijk zullen de gebruikers de verandering toch moeten aanvaarden.

Toch is er een manier om de overgang iets draaglijker te maken. Zo kan je, op de iPhone, het logo toch nog veranderen naar het oude bekende witte vogeltje op een blauwe achtergrond. Het enige wat je daar voor nodig hebt is een app die al standaard op je iPhone of iPad staat.

Hoe ga ik terug naar het oude?

  1. Open de app ‘Shortcuts’ op je iPhone.
  2. Klik rechtsboven op het ‘+’-icoontje.
  3. Geef je shortcut de naam ‘Twitter’.
  4. Klik op ‘Voeg actie toe’ en kies ‘Open App’.
  5. Klik dan op de ‘X’ app.
  6. Daarna klik je op het pijltje naar onder naast de naam van je shortcut.
  7. Daar kan je de shortcut aan je startpagina toevoegen.
  8. Binnen die functie kan je zelf de foto van de app aanpassen, daar kan je een opgeslagen logo van Twitter in uploaden.
Meer
Lees meer...