Elon Musk kondigt aan dat Twitter (of X) overschakelt op Dark Mode, maar komt terug op die beslissing

Er staan ons in de nabije toekomst nog heel wat veranderingen te wachten op Twitter of X, zoals het sociale medium nu heet. Elon Musk kondigde donderdag namelijk aan dat de applicatie volledig zal overschakelen op Dark Mode. Iets later kwam hij daar wel alweer op terug: Light Mode zal blijven bestaan, maar Dark Mode wordt in de toekomst de standaardinstelling.

Afgelopen weekend deed Twitter/X-eigenaar Elon Musk een verrassende aankondiging. Hij liet toen weten dat het bekende blauwe vogeltje zal verdwijnen en zal vervangen worden door de letter X. Dat werd meteen ook de nieuwe naam van de website, en moet later uitgroeien tot een allesoverkoepelende applicatie. Die (verwarrende) naamsverandering werd kort daarna ook effectief doorgevoerd.

Dark Mode

Het lijkt voor de hand te liggen dat het nog niet gedaan is met veranderingen op X. Zo liet Elon Musk donderdag op de website weten dat het platform binnenkort enkel nog Dark Mode zal hebben. “Dat is op alle vlakken beter”, zei hij toen.

Al snel kwam er echter kritiek op die aankondiging van heel wat mensen die liever geen gebruik maken van Dark Mode. Daarop kwam Elon Musk met een nieuwe aankondiging. Light Mode zal dan toch niet helemaal verdwijnen op X, maar Dark Mode wordt in de toekomst wel de standaardinstelling. Musk kondigde wel aan dat Dim wel zal verdwijnen. Dat is een soort tusseninstelling waarbij de applicatie niet volledig zwart is, maar wel donkerder.

Wanneer die aangekondigde veranderingen zullen doorgevoerd worden, is voorlopig nog niet geweten.

Meer
Lees meer...