‘Extra Time’ keert terug met nieuwe presentator en vanop een speciale locatie

De VRT heeft opnieuw – noodgedwongen – grote veranderingen doorgevoerd aan Extra Time. De wekelijks voetbaltalkshow van VRT CANVAS zag Aster Nzeyimana vertrekken als presentator en vervangt hem voor het nieuwe voetbalseizoen door Filip Joos. Bovendien zal Extra Time telkens vanop een speciale locatie uitgezonden worden.

Extra Time begint straks aan zijn vijftiende seizoen op de openbare omroep. En terwijl het programma lang zo goed als ongewijzigd bleef, zijn er de laatste tijd wel grote veranderingen. Vorig jaar nam Aster Nzeyimana namelijk over van vaste presentator Frank Raes, die met pensioen ging.

Filip Joos

Ondertussen is Aster Nzeyimana echter overgestapt naar VTM en dus moest er noodgedwongen weer een nieuwe presentator gezocht worden. De VRT kwam daarbij uit bij Filip Joos. De vaste analist zal daardoor plaatsnemen in een stoel die hem niet helemaal vreemd is. Ook tijdens de eerste twee seizoenen van Extra Time was Joos namelijk af en toe presentator.

“Ik heb te veel respect voor het vakmanschap en de klasse van Frank en Aster om zomaar hun rol op te nemen. Ik beloof net plechtig dat ik de minder aanwezige versie van mezelf zal zijn”, belooft Filip Joos.

Voetbalkantine

Extra Time heeft het komende seizoen ook een nieuwe locatie. Het programma gaat namelijk de mooiste voetbalkantines van Vlaanderen opzoeken en dus elke maandag vanop locatie uitzenden. De eerste weken zal dat gebeuren vanuit de voetbalkantine van KV Bonheiden. Waar ze daarna naartoe trekken, is nog niet geweten.

“Het is heel fijn om met Extra Time naar de voetballiefhebbers toe te gaan. Mede door de pandemie hebben we het de voorbije jaren zonder publiek moeten doen. Dit voelt toch als terugkeren naar de roots, van het programma en van het voetbal. We voelden ons soms opgesloten in onze ‘doos’ op VRT”, klinkt Joos alvast enthousiast.

Extra Time is vanaf 4 september elke maandag om 21.20 uur te zien op VRT CANVAS en VRT MAX.

Meer
Lees meer...