Nu ook officieel: Facebook en Instagram introduceren betalend abonnement zonder advertenties

Wie wil, kan binnenkort Facebook en Instagram gebruiken zonder daarbij advertenties te zien te krijgen. Moederbedrijf Meta heeft namelijk een betalend abonnement voorgesteld. Wie niet wil betalen, kan alles gewoon gratis blijven gebruiken met advertenties.

In het nieuws: Wat al enige tijd in de lucht ging, is nu ook officieel. In de loop van volgende maand komt er namelijk een abonnementsfunctie voor Facebook en Instagram in de landen van de Europese Unie en Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland. Voor een bepaald bedrag per maand zal je die diensten kunnen gebruiken zonder advertenties.

De details:

  • De prijs van een advertentievrij abonnement voor Instagram en Facebook hangt af van waar je het koopt. Doe je dat via internet dan betaal je 9,99 euro per maand, via de App Store op iOS en de Play Store op Android betaal je 12,99 euro per maand. Dat prijsverschil komt door de kosten die Apple en Google aanrekenen.
  • Voor die prijs worden in eerste instantie alle accounts van Instagram en Facebook in het Accountcentrum van een gebruiker advertentievrij. Vanaf 1 maart 2024 moet je echter extra betalen per extra account. Het gaat hier om 6 euro per maand via het web en 8 euro per maand via iOS en Android. Wie dus gebruikmaakt van zowel Facebook als Instagram houdt hier best rekening mee.
  • De introductie van dit betalende abonnement betekent geenszins dat Meta van plan is om in de toekomst al zijn gebruikers te laten betalen voor Instagram en/of Facebook. Het blijft namelijk de voorkeur geven aan gratis gebruikers die wel advertenties bekijken. Met deze maatregelen hoopt het bedrijf vooral goodwill te creëren bij Europese regelgevers die de regels rond privacy steeds verder aanscherpen. Om die reden zal het betalende abonnement ook enkel in Europa beschikbaar zijn.
Meer
Lees meer...