Facebook Messenger komt misschien terug naar de ‘gewone’ Facebook app

Facebook Messenger komt misschien terug naar de ‘gewone’ Facebook app

Het zou wel eens goed kunnen dat het hoofdmenu van je smartphone er binnenkort radicaal anders uitziet, want Facebook denkt eraan zijn Messenger-dienst al snel opnieuw te integreren in de ‘gewone’ Facebook app. Het lijkt er voorlopig niet op dat Messenger als aparte app opgedoekt wordt.

Bij Facebook overwegen ze om de functies van de Messenger app te integreren in de overkoepelende Facebook app. Er gaan momenteel tests door met een vernieuwde app die zowel de Facebookwall toont als Messenger-diensten aanbiedt. Dat zou gebeuren via een Messenger-knop in de app.

Messenger werd voor het eerst als een aparte app gelanceerd in 2011. In 2014 werd de berichtenfunctie van de oorspronkelijke Facebook app verwijderd. Een half decennium later, nu Facebook berichtenfuncties opgezet heeft voor Messenger, Instagram en WhatsApp, lijkt Facebook-CEO Mark Zuckerberg heimwee te hebben.

(Zuckerberg wil plots “meer regels en meer overheid” voor Facebook, maar liefde tussen hem en EU is er zeker niet.)

Messenger blijft

Facebookinsider Jane Manchun Wong zegt op Twitter dat de app maar over een beperkt aantal berichtfuncties zal beschikken die we van Messenger kennen. Bellen of foto’s versturen wordt niet mogelijk.

(Facebook verbiedt posts van blank nationalisme en separatisme, maar de grens is totaal niet duidelijk.)

Voorlopig ziet het ernaar uit dat Messenger nog blijft bestaan. Bij Facebook zijn ze ervan overtuigd dat die app een ander publiek heeft dan de oorspronkelijke Facebook app.

(Facebook wemelt van de antivaccinatie-propaganda, maar Zuckerberg blijft bij de pakken zitten.)

Instagram en WhatsApp

De screenshots van Wong tonen ook een nieuwe interface voor de Facebook app. Het is niet duidelijk wanneer de berichtenfunctie in de Facebook app geïntegreerd zal worden.

Facebook is ook van plan om later de diensten van Instagram en WhatsApp te integreren in de vernieuwde app.

Gesponsorde artikelen