Facebook wil je betalen voor opnames van je stem

Bij Facebook is je stem 5 dollar waard!
Pixabay

Facebook gaat aan sommige gebruikers voorstellen om hen te betalen voor stemopnames. Zo wil het bedrijf van Mark Zuckerberg haar spraakherkenningstechnologie verbeteren. Eerder kwam Facebook – net als Amazon, Apple, Google en Microsoft – onder druk te liggen wegens het transcriberen van stemopnames zonder toestemming van de gebruikers.

Facebook zal sommige gebruikers toelaten om tegen betaling geluidsopnames te maken in het kader van hun nieuwe programma Pronunciations. Gebruikers moeten de zin “Hey Portal” zeggen en de namen van tien Facebook-vrienden. Dat meldt onder meer de techwebsite The Verge. Vandaag de dag kan Facebook enkel nog maar onze opnames gebruiken als gebruikers daar expliciet toestemming voor geven.

5 dollar

Facebook betaalt wel, maar ’t is gene vette. Als je deze opdracht één keer voltooit, krijg je 200 punten in de Viewpoints-app. Om geld te krijgen van Facebook moet je minstens 1.000 punten bij elkaar sprokkelen. Daarvoor krijg je 5 dollar via PayPal. Viewpoints kan gedownload worden via App Store en Play Store, maar het is niet compatibel met alle toestellen.

Verder houdt Facebook vol dat de stemopnames niet gelinkt zullen worden aan je Facebookprofiel. Ook de informatie over de punten in Viewpoints wordt niet gedeeld met andere diensten van Facebook. Facebookgebruikers die ouder zijn dan achttien jaar en meer dan 75 Facebookvrienden hebben, komen in aanmerking voor het programma. Voorlopig lijkt het er ook op dat het programma eerst in de Verenigde Staten beschikbaar zal worden.

Gesponsorde artikelen