Left Right
scrollTop top

Fake news? Donald Trump Jr. post ‘gephotoshopte’ statistiek die goedkeuring van z’n vaders beleid weergeeft


Fake news? Donald Trump Jr. post ‘gephotoshopte’ statistiek die goedkeuring van z’n vaders beleid weergeeft

De Amerikaanse president Donald Trump mag dan geregeld de woorden “fake news” in de mond nemen, zijn zoon kent er ook wat van. Deze week publiceerde hij een foto op Instagram waarop de goedkeuringscijfers van de bevolking tegenover het beleid van zijn vader te zien zouden zijn. Daarop leek het alsof Trump meer steun krijgt dan zijn voorganger Barack Obama.

Heeft hij de foto zelf bewerkt, of heeft hij gewoon niet goed opgezocht? Hoe dan ook is de zoon van Donald Trump in de val van fake news getrapt. De foto op Instagram toonde dat Trump voor zijn jobbeleid een steunrating van 50% haalt. Dat is iets meer dan Barack Obama die 45% behaalde. Maar als je inzoomt op de cijfers, dan zie je dat er bij Trump geknoeid is.

Slecht gephotoshopt dus, want daar staat duidelijk 40% afgebeeld. Intussen heeft Donald Trump Jr. de foto verwijderd. Hier zie je een beeld van de originele foto:

Vorige week stuurde Trump nog een tweet waarin hij stelde dat hij een betere steunrating dan Obama haalt. Hij wijst daarbij naar een sterke economie en een sterk leger.

Dat was voor CNN, de zender die Trump zelf tot z’n vijand uitriep, de reden om de feiten te checken. En daaruit bleek dus dat, hoewel Trump het op veel vlakken misschien niet slecht heeft gedaan, hij toch een minder gesteund wordt door de bevolking dan Obama. Fake news, Trump?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308