Fans beschuldigen Justin Bieber en Ed Sheeran van plagiaat met hun nieuwe song ‘I Don’t Care’

Fans beschuldigen Justin Bieber en Ed Sheeran van plagiaat met hun nieuwe song ‘I Don’t Care’

Het langverwachte nummer ‘I Don’t Care’ van Justin Bieber en Ed Sheeran werd afgelopen week goed ontvangen door hun fans. Het is een opzwepend nummer met een tricky tekst die je meteen doet meezingen, maar je misschien ook wel aan het gelijknamige nummer van Cheryl Cole uit 2014 doet denken. Is er sprake van plagiaat?

Sommige fans, die het nummer van I Don’t Care dat vorige week gelost werd, beluisterden, kunnen niet onder stoelen of banken steken dat er treffend veel gelijkenissen zijn met het gelijknamige nummer van Cheryl Cole. Vooral het refrein zorgt voor wat opschudding. Dat meldt verschillende media, waaronder de Britse krant Daily Mail. Volgens de muziekwebsite Discogs wordt Cheryl Cole alvast niet erkend als componist. Die eer gaat naar Ed Sheeran, Justin Bieber, Fred Gibson, Jason Boyd, Max Martin en Shellback.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Ed Sheeran beschuldigd wordt voor plagiaat en misschien is het ook niet de laatste keer.

De Britse zanger kwam al eerder in opspraak met met zijn nummers Shape Of You, Photograph en Thinking Out Loud. Ed Sheeran moest zich zelfs voor de rechter verantwoorden voor dat laatste nummer.

Ook nu worden Sheeran en Bieber beschuldigd van copy-paste. Niet enkel de titel is hetzelfde als bij het liedje van Chery Cole, ook het refrein toont heel wat gelijkenissen volgens fans.

Je kan de twee nummers hieronder beluisteren dus oordeel vooral zelf.


I Don’t Care van Justin Bieber en Ed Sheeran:

I Don’t Care van Cheryl Cole:

De kritische reacties van enkele fans:

twitter
twitter

Gesponsorde artikelen