‘FIFA 19’ maakt speelbare landen en clubs bekend: geen Brazilië of Kroatië!

Wie ‘FIFA 19’ in huis gaat halen, mag zich opmaken voor een enorme domper op de feestvreugde. Want hoewel EA Sports verschillende competities aan hun aanbod heeft toegevoegd, zullen vele spelers niet tevreden zijn met de verschillende landenteams die beschikbaar zijn. Met Brazilië zullen we namelijk een van de grootste voetballanden in de geschiedenis moeten missen en met Kroatië ontbreekt zelfs een van de WK-finalisten!

FIFA heeft altijd uitgeblonken in het enorme aanbod aan competities, landen en spelers. Ze slagen er altijd in om de licenties voor nagenoeg alle topspelers, -clubs en -landen binnen te halen. Met de rechten op de Champions League en de Europa League snoepte het zelfs een van de grootste pluspunten bij concurrent Pro Evolution Soccer weg. Maar wie graag met landenteams speelt, of wie het afgelopen WK even wil naspelen, komt bedrogen uit. Want met Brazilië en Kroatië missen er twee enorm bekende landenploegen!

Brazilië

Hoewel uiteraard alle topspelers in het spel zullen zitten, lijkt het erop dat EA Sports de licentie voor een aantal nationale ploegen niet in handen heeft kunnen krijgen. Zo zal Brazilië wel in het spel zitten, maar dan met ‘generische spelers’ (dus niet de echte voetbalsterren die we allemaal kennen). Met Neymar Jr. zal enkel de bekendste Braziliaan deel uitmaken van de Braziliaanse nationale ploeg in FIFA 19.

De Braziliaanse competitie zal wel speelbaar zijn, al meldt EA Sports ook dat alle teams met generische spelers zullen starten en die spelers uiteraard niet in Ultimate Team zullen voorkomen. Mogelijks dat de echte namen later wel nog opgenomen worden in het spel. Dat FIFA 19 de vijfvoudige wereldkampioen niet wist te strikken, is op zich al een enorme let down. Maar daar houdt het niet op.

Kroatië

WK-finalist Kroatië zal zelfs helemaal niet vertegenwoordigd zijn in het spel. Wie even de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië wil naspelen, zal dat dus op FIFA 18 (dat zelfs een leuke, gratis, WK-update kreeg) moeten doen. Uiteraard zal Real Madrid niet zonder Modric spelen en zal je ook bij Barcelona Rakitic kunnen opstellen, maar een Kroatische nationale ploeg zit er dus niet in.

Dat bevestigt meteen geruchten die al een tijdje de ronde deden. Een ander gerucht bleek dan weer niet waar. Volgens verschillende spelers die een hand konden leggen op de béta-versie van het spel, zou ook tweevoudig wereldkampioen Uruguay niet als landenteam in het spel voorkomen. EA Sports deelt nu echter mee dat dat niet het geval is. Je zal wel degelijk met Uruguay kunnen spelen, maar dat zal niet in het echte truitje en met het werkelijke embleem zijn. De spelers, uiteraard het belangrijkste onderdeel, zullen echter wel dezelfde zijn als diegene die we op het WK hebben kunnen bewonderen.

WK

Hetzelfde geldt voor Oostenrijk, Bolivia, Bulgarije, Kameroen, Columbia, Ecuador, Egypte, Finland, Hongarije, India, Peru, Slovenië, Zuid-Afrika, Zwitserland (een van de tegenstanders van de Rode Duivels in de Nations League) en Venezuela.

Servië, Nigeria, Senegal, Tunesië, Marokko, Costa Rica, Panama, Peru, Zuid-Korea, Iran en Japan zullen dan weer, net zoals Kroatië, helemaal ontbreken.

Als je dus echt het historische WK van de Belgen wil gaan recreëren in FIFA 19, zijn er maar een paar wedstrijden echt mogelijk. Engeland is de enige overgebleven poulewedstrijd die nog speelbaar is. De epische achtste finale tegen Japan zal niet lukken. Wil je de kwartfinale tegen Brazilië herspelen, dan krijg je enkel Neymar tegenover je. Wereldkampioen Frankrijk zit gelukkig wel helemaal in het spel, dus die pijnlijke 1-0 nederlaag in de halve finale kan je zelf toch nog even rechtzetten.

Yannick Carrasco

Er is niet alleen slecht nieuws. EA Sports voegde ook een hoop nieuwe reeksen en ploegen toe. Zo zullen we nu ook op clubniveau met Yannick Carrasco aan de slag kunnen, want de Chinese competitie maakt zijn intrede in FIFA!

EA Sports haalde ook eindelijk de volledige rechten op de Italiaanse competitie binnen, net zoals ook de volledige Amerikaanse competitie MLS. De komst van Zlatan Ibrahimovic zal daar ongetwijfeld een rol in hebben gespeeld. Ook de Belgische competitie is uiteraard volledig opgenomen in het spel.

Zelf het spel eens uittesten? Lees dan hier hoe je de FIFA 19-demo kan downloaden of pre-order gewoon het volledige spel!

Meer
Lees meer...