De finale van ‘Bake Off Vlaanderen’ komt eraan; Wie gaat met de overwinning aan de haal?

Dit weekend komt er een einde aan het huidige seizoen van Bake Off Vlaanderen. De afgelopen weken gingen juryleden Regula en Herman op zoek naar de beste bakker van dit moment en daarbij kregen ze al heel wat lekkere zaken voorgeschoteld. Deze week gaat het dus nog tussen de drie bakkers.

Van de tien kandidaten die enkele weken geleden aan het avontuur beginnen in Bake Off Vlaanderen, zijn er nog maar drie over. Janthe, Stephen en Debbie vechten deze zaterdag onderling uit wie de overwinning het meest verdient. Daarbij krijgen ze extra moeilijke opdrachten én zijn ook de juryleden nog iets strenger.

Bake Off Vlaanderen

De voorbije weken zagen we tien bakkers aan de startlijn van Bake Off Vlaanderen. Zoals elk jaar zagen we weer heel wat taarten, gebakjes en huizen uit koek de revue passeren. Maar dat zorgde natuurlijk ook voor de nodige spanningen, breakdowns en onzekerheden.

Ondertussen hebben we al afscheid genomen van zeven kandidaten, waardoor de finale van zaterdag dus nog tussen de drie besten zal gaan. Zij krijgen ook deze keer drie nieuwe opdrachten. Al staat nu de eindoverwinning dus wel op het spel.

Finale

Tijdens de signatuurproef maken de bakkers een nieuwe versie van hun favoriete kermissnack. Geen makkelijke taak voor Debbie, die elk bezoek aan de kermis verafschuwt. Zij maakt een suikerappel – een appeltsjoeze – als eerbetoon aan dochtertje Céleste. Stephen duikt de Neuzekesoorlog in met zijn versie van een cuberdon en Jante maakt churros.

De allerlaatste technische proef speelt zich af diep in de zee. De bakkers maken een getempereerde schelp met bijhorende parel. Patisserie van het hoogste niveau, waarbij de kleinste fout belangrijke punten kan kosten. Als spektakelstuk maken de bakkers een grootste stapeltaart, compleet met suikerwerk, chocolade en minstens één next-level techniek.

De finale van Bake Off Vlaanderen is deze zaterdag om 20.30 uur te zien. Bake Off Vlaanderen Kerst met bekende gezichten volgt op zaterdag 23 december.

Meer
Lees meer...