‘Five Nights At Freddy’s’-film krijgt eerste angstaanjagende teaser

Eind oktober, net voor Halloween, verschijnt de verfilming van de videogame Five Nights At Freddy’s. De plannen voor die film zijn er al acht jaar, maar nu is het dus zeker dat de film binnen enkele maanden zal verschijnen. Nu krijgen we de eerste beelden uit de film te zien in een korte, maar angstaanjagende teaser.

De videogame Five Nights at Freddy’s verscheen in 2014 en wie het ooit gespeeld heeft, herinnert zich ongetwijfeld nog de vele jump scares. Die zijn uiteraard perfect om een horrorfilm van te maken. En die kan je later dit jaar bekijken in de cinema.

Five Nights at Freddy’s 

Het eerste spel van de Five Nights at Freddy’s-reeks verscheen in 2014. In principe is de opzet van het spel heel simpel: overleef vijf nachten in het restaurant Freddy Fazbear’s Pizza. Maar daar word je bejaagd door mascotte Freddy en zijn vriendjes. Die zien er allemaal niet heel vriendelijk uit en hebben de neiging om heel onverwacht in het donker te verschijnen.

Na de originele versie verschenen er nog zes vervolg-games op het originele spel en verschillende spin-offs. Er verscheen ook al een reeks boeken gebaseerd op het verhaal uit het spel. Al sinds 2015 wordt er gewerkt aan een verfilming. Warner Bros. Pictures verwierf in april 2015 de filmrechten voor Five Nights at Freddy’s. Gil Kenan (Monster HousePoltergeist) zou de regie van die film voor z’n rekening nemen. Maar in 2017 kwam het nieuws dat er problemen waren en dat ze opnieuw vanaf nul moesten beginnen. Later datzelfde jaar werden de rechten overgekocht door Blumhouse Productions en werd er een nieuwe regisseur aangesteld. Het ging toen om Chris Columbus, die eerder al verantwoordelijk was voor de regie van de eerste twee Harry Potter-films en Home Alone

Na een lange stilte over de film volgde in 2020 het nieuws dat er toch nog steeds aan de film gewerkt werd, maar in 2021 stapte Columbus uit het project en zat Five Nights at Freddy’s dus opnieuw zonder regisseur. Maar in 2022 werd met Emma Hammi (The Wind, Into the Dark) een nieuwe regisseur gevonden. De animaties voor de film zullen gemaakt worden door Jim Henson’s Creature Shop, die recent ook meewerkten aan de stop-motion remake van Pinocchio van Guillermo del Toro.

Teaser

De eerste teaser van Five Nights At Freddy’s begint vrolijk. We krijgen een promofilmpje te zien van Freddy Fazbear’s Pizzeria. Daarin krijgen we Freddy en z’n vriendjes ook al te zien terwijl ze als mascotte op het podium een optreden geven. Maar al snel slaat de sfeer om.

We krijgen te zien hoe Mike Schmidt, gespeeld door Josh Hutcherson (Peeta uit The Hunger Games), wordt aangenomen als nieuwe nachtbewaker in de pizzeria. Maar hij komt al snel oog in oog te staan met de minder schattige kant van de mascottes van de zaak.

Five Nights At Freddy’s verschijnt in de Verenigde Staten op vrijdag 27 oktober 2023 in de zalen. In België, waar nieuwe films doorgaans op woensdag in première gaan, kunnen we de film dus twee dagen eerder, op woensdag 25 oktober 2023 al verwachten.

Bekijk hier de eerste teaser van Five Nights At Freddy’s:

Meer
Lees meer...