Bassist Flea (Red Hot Chili Peppers) speelt gastrol in serie ‘Obi-Wan Kenobi’

In Marvel hebben ze een multiverse, maar bij Star Wars lijkt het ook bijna zover te zijn. In de nieuwe Disney+-reeks Obi-Wan Kenobi verscheen een opvallende gastacteur op het scherm. Flea, de bassist van de band Red Hot Chili Peppers, kreeg namelijk een rol in de nieuwe Star Wars-reeks. Zijn optreden zorgde op sociale media alvast voor heel wat enthousiasme.

Sinds vrijdag, 27 mei 2022, staat de nieuwe Star Wars-reeks Obi-Wan Kenobi op Disney+. Die serie gaat over het gelijknamige personage uit de franchise en is een prequel op alle gebeurtenissen uit de films. Acteur Ewan McGregor is in de reeks opnieuw te zien als Obi-Wan, maar naast hem doet ook een opvallende acteur zijn intrede. Fans zagen namelijk ineens de Amerikaanse bassist Flea opduiken.

Obi-Wan Kenobi

Toen de makers van Star Wars een tijd geleden bekendmaakten dat er een nieuwe reeks over het personage Obi-Wan Kenobi zou komen, waren de fans euforisch. Zeker wanneer Lucasfilms ook nog eens liet weten dat acteur Ewan McGregor zou terugkeren in de hoofdrol. Hij speelde de rol van Obi-Wan namelijk al een aantal keer in de filmreeks.

Het verhaal van Obi-Wan Kenobi begint zo’n tien jaar na Star Wars: Revenge of the Sith. Daarin besefte Obi-Wan (McGregor) dat hij was verraden door zijn beste vriend Anakin Skywalker (Hayden Christensen). Hij stapte over naar de dark side en werd uiteindelijk Darth Vader. In de nieuwe reeks, waarvan de eerste twee afleveringen nu op Disney+ staan, wordt Obi-Wan achtervolgd door het moordteam van Darth Vader.

Flea

In de eerste twee afleveringen deden de Star Wars-fans alvast een opvallende ontdekking. Bassist en muzikant Flea, vooral bekend uit de groep Red Hot Chili Peppers, had namelijk een bijrol in de serie. Hij speelt de rol van Vect Nehru, een van de premiejagers die op zoek gaat naar Obi-Wan Kenobi. Nehru moet van zijn opdrachtgevers een jonge Princess Leia ontvoeren, om zo Obi-Wan in de val te lokken.

Flea is een van de bekendste bassisten ter wereld. Hij is een vast lid van de groep Red Hot Chili Peppers en staat vooral bekend om zijn nogal bizar gedrag op podia. Zo heeft hij zelfs al eens een volledig concert gespeeld met enkel sokken aan. Zijn basgitaar bedekte toen wel nog zijn edele delen. Het internet vindt de cameo van de bassist alleszins geweldig. Of Flea ook in de volgende afleveringen te zien zal zijn, valt nog af te wachten. Al lijkt hij toch een terugkerende rol te hebben. Met zijn groep Red Hot Chili Peppers staat Flea op zondag 3 juli op de wei van Rock Werchter.

Bekijk hier een aantal reacties op Flea’s cameo:

Meer
Lees meer...