‘Obi-Wan Kenobi’ is nu te streamen via Disney+

Goed nieuws voor alle Star Wars-fans! De gloednieuwe spin-offserie Obi-Wan Kenobi is namelijk gearriveerd op Disney+. Je kan dus vanaf nu de eerste twee afleveringen bekijken.

Hij is er eindelijk, de nieuwe Disney+-reeks Obi Wan Kenobi! Die gaat over het gelijknamige personage uit Star Wars en vormt een prequel op de gebeurtenissen uit de filmreeks. Daarbij zien we acteur Ewan McGregor opnieuw in de huid van Obi-Wan en Hayden Christensen keert terug als Anakin Skywalker aka Darth Vader. De release van de eerste afleveringen stond eigenlijk gepland voor middernacht op 27 mei, maar die verschenen dus wel drie uur eerder. Dat staat te lezen op het officiële Star Wars-Twitteraccount.

Obi-Wan Kenobi

Het verhaal begint zo’n tien jaar na de dramatische gebeurtenissen van Star Wars: Revenge of the Sith. Daar werd Obi-Wan Kenobi (McGregor) geconfronteerd met zijn grootste teleurstelling: het verraad van zijn beste vriend en Jedi-leerling, Anakin Skywalker (Christensen). Die liet zich namelijk verleiden tot de dark side en werd uiteindelijk zo Lord Darth Vader.

In de nieuwe reeks wordt Obi-Wan opgejaagd door de Inquisitors, het elite Jedi-moordenaarsteam van Darth Vader .Die zetten namelijk alles op alles om hem te pakken te krijgen. Vooral de ambitieuze Inquisitor Reva (Rupert Friend) is vastbesloten om koste wat het kost de Jedi Master te vangen. Uit de trailers konden we ook afleiden dat het verhaal van Obi-Wan in Obi-Wan Kenobi zich ver buiten Tatooine zal afspelen. De reeks werd geregisseerd door Deborah Chow. Zij was eerder al verantwoordelijk voor twee afleveringen van The Mandalorian. John Williams verzorgde de muziek voor de reeks, net zoals hij voor alle Star Wars-films deed.

Rep je dus als de bliksem naar Disney+, waar je de eerste twee afleveringen van de gloednieuwe Star Wars-prequel kan bekijken. Hierna zal er elke week een nieuwe aflevering verschijnen. In totaal bestaat de reeks Obi-Wan Kenobi uit zes afleveringen.

De eerste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi staan nu op Disney+. Nog geen Disney+? No worries! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...